IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon повиши прогнозата за годишната си печалба въпреки отлива на абонати

Компанията загуби повече абонати през първото тримесечие, отколкото очакваха анализаторите

09:15 | 24.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Verizon Communications повиши прогнозата за годишната си печалба и надмина очакванията на Wall Street за тримесечната, след като се фокусира върху свиването на разходите. Същевременно обаче най-големият телеком в Съединените щати отчете по-голям брой загубени абонати от прогнозираното, предава Ройтерс.

Verizon заяви, че очаква нисък едноцифрен ръст на коригираната печалба, след като преди време каза, че печалбата за 2019 г. ще е подобна на миналогодишната.

Книжата на компанията понижиха стойността си с 2% до 57,15 долара след края на борсовия ден във вторник.

Verizon заяви, че в рамките на първото тримесечие е загубила 44 хил. абоната, които плащат месечна такса. Анализаторите очакваха отливът да е на 25 хил. абонати, сочат данни на FactSet.

Verizon пусна своята 5G мобилна мрежа в два града в САЩ през април тази година, при допълнителни разходи от 10 долара за абонатите с текущите неограничени планове. Тя планира да похарчи 17 до 18 млрд. долара тази година за изграждането на новото поколение мобилна мрежа.

Нетната печалба на Verizon за тримесечието е нараснала до 5,03 млрд. долара, или 1,222 долара на акция, през първото тримесечие, което приключи на 31 март. За сравнение година по-рано сумата беше 4,55 млрд. долара, или 1,11 долара на акция.

На коригирана база Verizon е спечелила по 1,20 долара на акция, надминавайки прогнозите на анализаторите за 1,17 долара на акция според данни на Refinitiv.

Общите оперативни приходи са се увеличили с 1% до 32,12 млрд. долара, което се оказа малко под очакваните 32,16 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още