IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

United Group придобива Vivacom за 1,2 млрд. евро

Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 г.

19:59 | 07.11.19 г. 7
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: vivacom.bg</em></p>

Снимка: vivacom.bg

United Group е сключила сделка за придобиване на българския телекомуникационен оператор Vivacom за 1,2 млрд. евро, съобщава Financial Times.

Сделката е една от най-големите, сключвани някога от сръбската компания, отбелязва изданието. Очаква се продажбата да бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 г. 

United Group е собственост на BC Partners, който я купи от американския фонд KKR. Тя е най-голямата кабелна компания в Сърбия, като развива бизнес и в още 6 държави в региона на Югоизточна Европа.

„Vivacom е добре управлявана компания със силен мениджмънт и аз съм развълнувана от възможността да развием още по-силен бизнес“, коментира главният изпълнителен директор на United Group Виктория Боклаг в съобщение на компанията.

Πpидoбивaнeтo щe ycĸopи pacтeжa нa UnіtеdGrоuр, щe paзшиpи гeoгpaфcĸoтo ѝ пpиcъcтвиe и щe зaтвъpди пoзициятa нa ĸoмпaниятa ĸaтo лидep в телекомуникационната индустрия в Югоизточна Европа, допълва се в съобщението.

Според компанията България е привлекателен пазар, който ще подкрепи стратегията за диверсификация на групата.

Изданието посочва, че с тази сделка Vivacom ще смени собственика си за шести път след приватизацията на компанията през 2004 г.

В съобщение на Vivacom се казва, че телекомуникационната компания осигурява услуги на над 1,8 милиона потребители. Компанията е първият исторически телеком оператор в страната, а в момента предлага иновативни услуги като оптичен широколентов интернет, мобилни комуникации, IPTV както на частни, така и на бизнес клиенти.

United Group е базирана в Амстердам и е независим доставчик на телекомуникационни и медийни услуги за Югоизточна Европа. През последните 18 години UnitedGroup разширява присъствието си както чрез естествен растеж, така и чрез придобивания на други компании. Към момента оперира с над 4 400 служители и осигурява услуги на повече от 1 800 000 домакинства.

BCPartners е водеща международна инвестиционна компания с активи за над 22 млн. евро. Основана през 1986 г., компанията е имала ключова роля в развитието на европейския пазар на придобивания в продължение на 3 десетилетия. В момента BCPartners осъществява своята дейност на пазара чрез интегриран екип от офисите си в Европа и Северна Америка. От създаването и досега BCPartnersPrivateEquity е финализирала 111 инвестиции в компании с обща стойност от над 135 млрд. евро. В момента компанията инвестира в десетия си фонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 1
Mechkata
преди 4 години
Едва ли ще са толкова черни прогнозите при положение,че довършват внедряването на 5Г технологията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 1
крас
преди 4 години
Да припомним ли как руските другари от ВТБ, които бяха едни от собствениците на КТБ придобиха чрез представителя си Милен Велчев по един ПРЕСТЪПЕН НАЧИН ВЪЗБРАНЕНИЯТ В ПОЛЗАТА НА ДЪРЖАВАТА ОПЕРАТОР. Фиктивната сделка бе за някакви си 330 мил евро, сега продават за 1,2 млрд. евро и стана пред погледа на ПРЕМИЕР , ГЛАВЕН ПРОКУРОР /настоящ и бъдещ/ !!Странно как Борисов , Цацаров и Гешев не забелязаха как СТУВАЩИТЕ МИЛИАРДИ АКТИВИ НА КТБ , след като бяха платени с парите на данъкоплатеца се оказаха в руските другари от ВТБ.То не беше ВИВАКОМ , НО НЕ БЯХА БУЛГАРТАБАК И ВСИЧКО КОЕТО ШИШИ И РАШКИТЕ ЗАД НЕГО ПРИДОБЕХА СЛЕД УМИШЛЕНИЯ ФАЛИТ НА КТБ.Продават ли РАШКИТЕ или просто бързат да се освободят с ФИКТИВНА СДЕЛКА от собственост към която вече е насочено вниманието на ЩАТСКИТЕ СЛУЖБИ, които няма как да продължават да го играят дълго в позицията на канарчета, наблюдаващи как "нашите" другари си партнират добре с руските си колеги. А иначе нашите шпионски "скандали", НЕ ЗВУЧАТ ТВЪРДЕ УБЕДИТЕЛНО за новият американски посланик ХЕРО МУСТАФА , която ще вгорчи скоро живота и на ПРЕМИЕР е на ГЛАВЕН ПРОКУРОР който и да е той.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 0
forexboy
преди 4 години
Може и да са я подарявали, но на точно определени субекти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 0
mrynmryn
преди 4 години
Е бай Спас - шофьора я купи на четвърт от тая цена, да се бяхме събрали писачите у сайта за един кредит и да я бяхме взели ние, явно я подаряваха тогава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 21 rate down comment 1
bgMan
преди 4 години
Само да не се окаже след време че United Group всъщност е поредната офшорка на прасето и на Доган.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 1
Shadow1
преди 4 години
United Group изглежда сякаш е със сходен размер на Виваком, ако не и по-малка, дано да се справи с управлението в периода след придобиването, защото ми се струва че положението ще е: една грешка = фалит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 1
Ivel
преди 4 години
Да напомним ли кому принадлежи БТК, не беше ли на една уж куха банка. 2.4 милиарда лева са половината от уж *** активи на банката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още