IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият собственик на Vivacom получи зелена светлина от ЕК за ново придобиване

Сделката е с гръцкия телекомуникационен оператор Forthnet

16:19 | 18.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: United Group</em></p>

Снимка: United Group

Новият собственик на БТК – United Group, получи зелена светлина от Европейската комисия за придобиването на гръцкия доставчик на телекомуникационни услуги и платена телевизия Forthnet.

В съобщение до медиите от United Group, която оперира в Югоизточна Европа, се посочва, че се очаква одобрението на Гръцката комисия за телекомуникации и пощенски услуги. Едва тогава споразумението може да бъде финализирано.

United Group твърди, че навлизането ѝ на гръцкия пазар е поредната важна стъпка в нейната стратегия за експанзия в Европа. В момента групата оперира в осем държави в региона.

Новината за Гърция се появи само няколко седмици след придобиването на Vivacom и след като по-рано тази година беше завършена сделката за Tele2 Croatia.

Това е третата мащабна сделка на United Group, откакто през март миналата година тя стана част от инвестиционния фонд BC Partners.

Forthnet е доставчик на услуги за домашно забавление и комуникации в Гърция, с приходи в размер на 260 млн. евро. Компанията има 1000 служители и предлага услуги на над 40 хил. компании и близо 700 хил. абонати.

United Group, която оперира както в телекомуникационния, така и в медийния сектор, очаква да завърши годината с над 10 млн. потребители. С придобиването на Fothnet United Group ще достигне годишни приходи от 1,7 млрд. евро.

В момента United Group присъства във всички държави от бивша Югославия. BC Partners пък притежава малко над 50 на сто от компанията.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още