IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia ще изгради 10% от основата на 5G мрежата на China Unicom

Въпреки че има договори в Китай, компанията все още стои встрани от големите китайски поръчки

16:01 | 15.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор на Nokia Раджев Сури. <em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Главният изпълнителен директор на Nokia Раджев Сури. Снимка: EPA/БГНЕС

Финландската компания Nokia обяви, че China Unicom я е наела като доставчик на около 10% от оборудването за основната част на 5G мрежата ѝ, с което потвърди по-ранното изявление на главния изпълнителен директор на Nokia Раджев Сури, предава Ройтерс.

"China Unicom избра Nokia да я подкрепи в изграждането на оборудването за основата на 5G мрежата в Китай, което означава разширяване на сегашните работни отношения на китайския доставчик на комуникационни услуги с Nokia за 4G”, посочва Nokia в изявление, допълвайки, че сделката е за 10% дял от мрежата.

В края на април Сури заяви в интервю за Ройтерс, че Nokia е спечелила 10% дял от сърцето на 5G мрежата на China Unicom заедно с конкурентите си Huawei и ZTE.

“Основата на мрежата изпълнява редица функции, включително за създаването на връзки, широколентово управление, мащабиране и сигурност на мрежата, а сега с 5G и за отварянето на мрежата, така че да поддържа нови софтуерни възможности, като мрежовото сегментиране“, коментира Nokia.

Въпреки напредъка си в продажбите в Китай, Nokia стои встрани от големите китайски поръчки, включващи антени и друго оборудване.

Според местни медии Nokia не е спечелила радио договори при последните търгове на китайски телекомуникационни компании като China Mobile, China Unicom и China Telecom.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още