IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia предвижда силна 2019 г.

Финландската компания успя да надмине очакванията на анализаторите за приходите и печалбата за четвъртото тримесечие

14:10 | 31.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia успя да надмине прогнозите за четвъртото тримесечие за приходите и печалбата, като в същото време прогнозира силна 2019 г., съобщава Ройтерс. 

Nokia обяви, че нейната оперативна печалба е нараснала с 12% на годишна база до 1,12 млрд. евро (1,29 млрд. долара) за четвъртото тримесечие. Този резултат е много над очакванията на анализаторите за печалба в размер на 1,056 млрд. евро.

Компанията прогнозира печалба за акция през 2019 г. между 0,25-0,29 евро за акция.

Индустрията за мрежово оборудване, където доминират Nokia, шведската Ericsson и китайската Huawei, страдаше през последните години от сериозното забавяне в търсенето, откакто продажбите на 4G мрежите достигна своя връх в средата на сегашното десетилетие.

В момента индустрията се подготвя за нов цикъл от обновявания на мрежата, който се засилва покрай търговете за изграждане на 5G мрежи. 

В рамките на телеконферентния разговор с анализаторите мениджърите поясниха, че в момента има повече от 70 изпитания на 5G, а най-много са те в САЩ, най-големият за Nokia пазар.

В края на декември Nokia пусна на пазара базови станции, които редуцират въглеродните емисии до 80%.

През януари компанията обяви, че планира да съкрати около 350 служителя във Финландия като част от своята програма за свиване на разходите, която има за цел да ѝ спести 700 млн. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още