IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК започна разследване срещу А1 България

Проверката е за нелоялна конкуренция по глава седма от ЗЗК

15:47 | 02.07.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна разследване срещу "А1 България" ЕАД. Това става ясно от сайта на регулатора. Антимонополният орган е започнал открито производство и се е самосезирал за евентуално извършено нарушение по глава седма от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК). Повече информация не се съобщава, освен че не са наложени временни мерки или санкции.

Investor.bg потърси A1 за коментар и още информация по казуса. Оттам отговориха, че телекомуникационният оператор разполага единствено с официалната информация, която е публикувана на страницата на КЗК. "По тази причина към настоящия момент не можем да се ангажираме с отговор на поставените въпроси. При необходимост компанията ни ще окаже пълно съдействие на КЗК", коментираха от А1. 

В глава седма от ЗКК са включени нарушения, засягащи заблуждаваща или сравнителна реклама, имитация, увреждане на доброто име на конкуренти и нелоялното привличане на клиенти, както и злоупотреба с по-силна позиция при договаряне.

Това включва и евентуални недобросъвестни действия или бездействия, които нямат обективно икономическо основание, като необоснован отказ да се доставят или закупят стоки или услуги, налагане на необосновано тежки или дискриминационни условия, или неоснователно прекратяване на търговски отношения. 

Вчера телекомуникационният оператор получи право да ползва за 6 месеца честоти в диапазона 3440 до 3540 Mhz за тестове на 5G. В страната в момента се ползват 900 MHz, 1800 MHz и 2100 MHz честоти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още