IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei отвори без много шум 5G лаборатория в Южна Корея

Компанията е предпочела да не кани журналисти на откриването след забраната на САЩ

09:27 | 30.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Huawei Technologies разкри, че е отворила лаборатория за следващото поколение 5G мрежи в Южна Корея, но е провела откриването без да вдига много шум, като се имат предвид последните ѝ главоболия в Съединените щати - ключов съюзник по отношение на сигурността на азиатската страна, предава Ройтерс.

Китайският технологичен гигант, който е топ производител на телекомуникационно оборудване, заяви, че планира да инвестира около 5 млн. долара в лабораторията в Сеул. Компанията не разкрива повече подробности за локацията. Медии не са били поканени при откриването.

“На база на философията “В Корея и за Корея” и на силата на нейната 5G мрежа, Huawei ще изгради 5G екосистема чрез кооперация с редица южнокорейски ИКТ компании и особено с малки и средни предприятия”, посочва южнокорейското звено на Huawei в официалното си изявление.

Събитието обаче е било засенчено от въведената по-рано този месец забрана от страна на САЩ американски технологични и телекомуникационни компании да правят бизнес с Huawei. Вашингтон същевременно призовава съюзниците си да забранят използването на оборудването на китайската компания за изграждането на техните 5G мрежи.

Първоначално Huawei е обмисляла да покани журналисти на откриването в Южна Корея, но след американската забрана е решила да не вдига шум около събитието, твърди източник, запознат с въпроса.

“Huawei искаше да популяризира откриването сред възможно най-много малки и средни корейски предприятия, но реши да не вика медиите след забраната, за да избегне всякакви вреди върху своите корейски партньори, в случай, че бъдат показани в медиите”, коментира източникът, който е пожелал да остане анонимен.

Huawei твърди, че ръководителите на южнокорейски компании са присъствали на събитието, но не разкри никакви имена.

Ходът подчертава ангажимента на Huawei към Южна Корея, откъдето купува компоненти, като чипове и екрани.

Лабораторията в Южна Корея е първото откриване на център за развитие на 5G услуги на Huawei в света. Той ще позволи на компаниите да тестват платформите си, твърди компанията.

Южна Корея пусна 5G услуги през април, надявайки се, че следващото поколение безжични технологии ще доведат до пробив в области като автономните коли.

В момента Huawei предоставя 5G оборудване за малкия южнокорейски телеком LG Uplus. LG Uplus твърди, че не планира да премахва оборудването на Huawei, но обеща да проведе проверки на сигурността.

Двата по-големи телекома SK Telecom и KT не ползват продукти на Huawei.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още