IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният изпълнителен директор на AT&T се оттегля от поста

Рандал Стивънсън все пак ще остане изпълнителен председател на борда на директорите

17:52 | 24.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Рандал Стивънсън.<em> Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Рандал Стивънсън. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американският телекомуникационен гигант AT&T обяви, че нейният главен изпълнителен директор Рандал Стивънсън ще се оттегли. Президентът и главен оперативен директор Джон Станки ще поеме неговата позиция от 1 юли тази година, пише CNBC.

През февруари 60-годишният Стивънсън заяви, че ще остане главен изпълнителен директор през останалата част от годината, но отказа да коментира повече за след това.

Той ще остане изпълнителен председател на борда на директорите до януари 2021 г.

Станки наскоро се оттегли от позицията си на главен изпълнителен директор на WarnerMedia, собственост на AT&T. Звеното за развлекателно съдържание пък скоро ще бъде поето от съоснователя на Hulu Джейсън Кайлър.

Хедж фондът Elliot Management, който настоя за промените в мениджмънта на AT&T, заяви, че „подкрепя“ назначението на Станки, макар че инвеститорът по-рано беше по-скоро скептично настроен към този ход.

Всичко това се случва само два дни, след като AT&T представи своя финансов отчет за първото тримесечие. Приходите за периода се оказаха под очакванията на анализаторите. Подобно на много други компании, и телекомът реши да оттегли прогнозата си, защото не може да прецени колко сериозно ще е влиянието на кризата с коронавируса върху бизнеса му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още