IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовият директор на Huawei: Невинна съм

В декларация Мън Уанджоу пояснява, че има дългогодишни връзки във Ванкувър, както и значително недвижимо имущество

09:23 | 10.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Главният финансов директор на китайската технологична компания Huawei Мън Уанджоу поиска да бъде освободена под гаранция в очакване на съдебното заседание, на което ще се разглежда нейната екстрадиция към САЩ, предаде DPA.

В декларация под клетва Мън казва, че е невинна и иска да я пуснат под гаранция заради здравословното ѝ състояние. Тя казва, че е била откарана в болница с хипертензия след задържането ѝ. В декларацията Мън пояснява, че има дългогодишни връзки във Ванкувър, както и значително недвижимо имущество там. Нейното семейство е поискало разрешение да остане във Ванкувър, докато Мън е на свобода под гаранция. Съпругът на Мън освен това планирал да доведе в града дъщеря им, за да учи тя по времето на процедурата по екстрадиция.

Мън, която е дъщеря на основателя на Huawei, беше арестувана в Канада на 1-и декември. Тя е обвинявана от САЩ, че е подвела международни банки относно контрола на китайската компания върху фирма, действаща в Иран. Това подвеждане е изложило банките на риск от нарушаване на американските санкции срещу Иран и от сериозни глоби, се казва в съдебен документ.

Китай разкритикува задържането на Мън и поиска незабавното ѝ освобождаване. Арестът ѝ разтърси пазарите, тъй като инвеститорите се обезпокоиха, че той може да подкопае опитите за потушаване на търговската война между САЩ и Китай.

Всичко по темата четете тук!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още