IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AT&T сключи примирие с Elliott Management

Новият отчет на компанията разкрива предизвикателствата пред нея да надскочи основния си бизнес

15:14 | 28.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

АТ&T постигна примирие с инвеститор активист, който притискаше телекомуникационния гигант да промени своята стратегия, и обяви, че главният изпълнителен директор ще остане начело до следващата година, пише Wall Street Journal.

Сделката беше сключена в момент, в който компанията отчете поредно тримесечие, разкриващо предизвикателствата на това да се насочи отвъд традиционния си бизнес. Тримесечната печалба и приходите за периода са се свили спрямо година по-рано. Основният бизнес на AT&T е привлякъл абонати, но над 1 млн. клиенти са се отказали от нейната услуга DirecTV.

Сделката на AT&T с Elliott Management предвижда ангажимент за редовни обратни изкупувания на акции и план за наемането на двама нови директори в борда. Бордът, воден от председателя и главен изпълнителен директор Рандъл Стивънсън, включва 13 души.

Компанията обеща да преразгледа портфолиото си, да избягва големи придобивания и да изплати дълга си от придобиването на Time Warner през 2018 г. Освен това AT&T се съгласи позициите на главен изпълнителен директор и председател вече да не се изпълняват от един човек.

Сделката решава проблемите на двете страни. AT&T избягва спора с Elliott, агресивен инвестиционен фонд, воден от милиардера Пол Сингър. Elliott пък може да спечели от промените без да влиза в по-голяма вътрешна битка.

През третото тримесечие подразделението за развлечения на AT&T е останало без 1,4 млн. клиенти на платена телевизия. Към загубите влизат и 1,2 млн. клиенти на сателитна телевизия и 195 хил. абонати на AT&T TV Now, онлайн бъндъл, някога наречен DirecTV Now.

Мобилното звено на AT&T се радва на стабилно представяне, привличайки 101 хил. абонати – ценена категория потребители, които плащат месечни сметки. Година по-рано компанията отчете, че е привлякла 69 хил. такива клиенти.

AT&T отчете 3,7 млрд. долара печалба, или 50 цента на акция, за последното тримесечие. Година по-рано тя беше 4,72 млрд. долара, или 65 цента на акция. Приходите са се свили с 2,5% до 44,6 млрд. долара.

Приходите на WarnerMedia са се свили с 4,4% до 7,8 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още