IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AT&T се стреми към по-високи приходи

Компанията очаква да спечели повече клиенти през второто тримесечие

17:03 | 03.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
AT&T се стреми към по-високи приходи

Американският телекомуникационен гигант AT&T ревизира леко нагоре прогнозите си за приходите от продажби. За текущата година компанията сега очаква ръст на приходите от 5 на сто, а при една корекция на прогнозата от април очакванията бяха за ръст от 4%. AT&T Inc. потвърди перспективата си за печалбата и очакваните инвестиции, предава Bloomberg.

Като причини за увеличението на прогнозата компанията посочва и по-добър напредък в развитието на своята мрежа и солиден растеж на клиентите на широколентовите ѝ услуги. В допълнение мобилният бизнес се е развил по-добре от очакванията през второто тримесечие.

Така AT&T очаква през текущия отчетен период да спечели повече от 800 000 абонати. В началното за годината тримесечие компанията добави 625 000 лица към клиентите си. В допълнение продажбите на смартфони ще се увеличат значително. Детайлите за текущото второ тримесечие групата ще представи на 23 юли.

Базираната в Далас компания също потвърди прогнозата си за годишната печалба на акция до ниския край на едноцифровия диапазон. Компанията очаква инвестициите да са в размер на около 21 млрд. долара, а свободният паричен поток да достигне 11 млрд. долара.

Акциите на AT&T отчетоха лек спад в предборсовата търговия. 

AT&T и Verizon Wireless, двата гиганта сред американските мобилни оператори, трябва да се борят с повишен натиск от страна на конкурентите T-Mobile US и Sprint. Преди всичко T-Mobile рекламира агресивно и се бори за нови клиенти.

AT&T разшири планираното стартиране на високоскоростната мрежа до 100 града, за да отговори на нарастващата конкуренция. Така 4G LTE мрежата ще покрива около 290 млн. американци, а операторът очаква да прекара фибровръзка до над 400 000 корпоративни клиенти до края на второто тримесечие.  

Припомняме, че само преди няколко дни AT&T обяви придобиването за 48,5 млрд. долара на водещия платен телевизионен оператор в САЩ DirecTV. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още