IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AT&T обяви корекции преди тримесечната печалба

Резултатът за четвъртото тримесечие ще включва разходи за милиарди долари при пенсионните планове и някои активи

11:29 | 17.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
AT&T обяви корекции преди тримесечната печалба

AT&T обяви, че резултатите й за четвъртото тримесечие ще включват загуба преди данъчно облагане от 7,9 милиарда долара за отчитане на промени в пенсионните планове на компанията, съобщава Bloomberg.

Финансовият резултат ще включват също и непаричен разход за 2,1 милиарда щатски долара, защото някои медни активи вече не са необходими, след като търсенето за някои продукти на телекомуникационната компания намалява.

AT&T посочва, че оперативните резултати на поделенията й, както и нейните маржовете няма да бъдат засегнати.

Корекциите за пенсионните планове са се превърнали в редовно събитие през януари, преди да се обявят резултатите за четвъртото тримесечие.

Като се изключат еднократните ефекти печалбата на компанията се очаква да бъде 56 цента на акция, в сравнение с 53 цента година по-рано, при приходи от 34,2 млрд. долара, според средната стойност на прогнозите на анализаторите, анкетирани от Bloomberg.

Акциите на AT&T спаднаха с 1,3 на сто до $33,37 в следборсовата търговия вчера. Компанията ще обяви официално тримесечните си резултати на 27 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още