IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

259 проекта кандидатстват в четвъртото издание на VIVACOM Регионален грант

Значителна част от идеите са с културно-образователна и социална насоченост

13:54 | 17.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

259 проекта от всички 28 области в страната подадоха проекти в четвъртото издание на VIVACOM Регионален грант. Кандидатстването приключи преди дни, пояснява пресцентърът на оператора.

Челното място в първия етап от конкурсната програма за набиране на проектни предложения (от 17 октомври до 09 декември 2018 г.) традиционно беше заето от кандидатурите на сдруженията в полза на обществото (115), следвани от народните читалища (70), фондациите в полза на обществото (46) и настоятелствата към училища (17) и детски градини (11), регистрирани като юридически лица с нестопанска цел в обществена полза. 205 е броят на проектите, представени от граждански активни организации от градовете, 54 са проектите,  подадени от села. 

Част от проектите обръщат поглед към българските корени и народните обичаи, към инициативи, свързани с артистични прояви и културни събития с участието на местното население, социални активности сред и за природата. Други са насочени към подкрепа на хора от уязвими групи, занимания с деца, насърчаване на доброволчеството и благотворителността.

Значителна част от идеите са с културно-образователна и социална насоченост, като в това число се предвиждат най-разнообразни дейности и подходи за обединяване на общностите, преодоляване на различията, осмисляне на ежедневието с достойни каузи, атрактивни занимания и вдъхване на нов живот в старите обичаи.

В края на януари предстои обявяване на финалистите, които ще получат финансиране от  VIVACOM Регионален грант. Решението ще бъде взето от жури в състав: Мария Чернева (журналист), Ива Дойчинова (журналист) и Иван Кънчев (съосновател на сдружение „Българска история“), Веселка Вуткова (директор „Корпоративни комуникации” във VIVACOM) и Надя Шабани (директор на Български център за нестопанско право).

Общата стойност на наградния фонд в четвъртото издание на програмата VIVACOM Регионален грант е 60 000 лева. Всеки един от финалистите ще получи безвъзмездна помощ за реализация на своя проект до 5000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още