IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо отговорността за нелегалното онлайн съдържание се прехвърля върху платформите

Проектодирективата за авторското право трябва сериозно да се обсъди в ЕС, съветва Камен Янкулов, изпълнителен директор на OLX за България

13:58 | 02.12.19 г.
<p>
	<em>Илюстрация: Pixabay</em></p>

Илюстрация: Pixabay

Обсъждането на новата директива на Европейския съюз (ЕС) за авторското право и незаконното съдържание в интернет ще започне в страните членки през следващата година. Очаква се комисиите, които работят по държави, да обсъдят директивата до лятото на 2020 г. За това информира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Камен Янкулов, изпълнителен директор на OLX за България.

"Настоящата директива функционира от 2000 г. Затова има нужда от нова директива. Тя засяга основно авторските права и нелегалното съдържание онлайн. След Нова година ще видим как изглежда проектодирективата", посочи той.

Според Камен Янкулов проблемите с незаконното онлайн съдържание се свързват само с тях.

"В проектодирективата отговорността се прехвърля основно върху платформите за справянето с нелегалното съдържание, което не е много добре, тъй като във всяка страна членка на ЕС функционират закони. Платформите не могат самостоятелно да взимат решения по тези казуси. Трябва да се работи в сътрудничество с държавните органи".

Янкулов посочи акцизните стоки като пример за нелегално съдържание.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още