IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Visa кани български стартъпи да участват в конкурс за иновации

Програмата Everywhere Initiative поощрява следващото голямо откритие при разплащанията

17:34 | 14.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Visa обяви началото на Everywhere Initiative в Европа – програма за иновации, проектирана да насърчи следващото голямо откритие в индустрията на разплащанията, успоредно с прехода от пластики към изцяло дигитални разплащания.

Участниците в инициативата ще имат възможност да се състезават за шанса да спечелят до 50 000 евро в подкрепа на тяхна идея съвместно с Visa или чрез бизнес партньорство с клиенти на компанията. Те ще имат достъп до приложно-програмния интерфейс, ментори и технологични експерти от Visa, съобщиха от платежната  технологична компания.

Изпълнението на програмата започва за първи път в САЩ през 2015 г. и до днес близо 1000 стартиращи компании са взели участие в нея, като от тях 60 са финалисти, а 14 - избрани за победители. Общото финансиране достига 1,7 млрд. долара.

От март Visa кани участници в Европа да представят своите бизнес решения, които се отнасят към една от следните три категории:

- Предизвикателство към местната общност: как дигиталните технологии за разплащания могат да допринесат за създаването на продукти, които свързват хората и обогатяват местните общности?

- Регионално междуградско предизвикателство: как мобилните технологии и свързаните устройства могат да трансформират междуградските пътувания?

- Предизвикателство в международния транспорт: как нови продукти и услуги, базирани на приложно-програмния интерфейс на Visa, могат да направят международните пътувания безпроблемни?

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още