IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартъпи ще получат до 50 хил. евро за идеи за подобряване на местната среда

Първата европейска програма на Visa за иновации ще насърчава следващото голямо откритие в индустрията на разплащанията

17:47 | 11.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Visa предизвиква стартъпи и иновативни fintech компании от 19 европейски пазари, сред които и България, да се включат в първото европейско издание на Everywhere Initiative – програма за иновации, проектирана да насърчи следващото голямо откритие в индустрията на разплащанията.

Участниците ще имат възможност да спечелят до 50 хил. евро в подкрепа на тяхна идея съвместно с Visa или чрез бизнес партньорство с финансовите институции - клиенти на компанията.

Успешно класиралите се участници ще получат достъп до приложно-програмния интерфейс на Visa чрез платформата Visa Developer Platform, както и до ментори и технологични експерти, които ще им помогнат да разработят идеите си, съобщиха от компанията за технологични разплащания. 

Започналата в САЩ през 2015 г. програма Everywhere Initiative има за цел да насърчава иновациите в разплащанията, успоредно с прехода от пластики към изцяло дигитални разплащания.

До днес близо 1000 стартиращи компании са взели участие в нея, а общото финансиране достига 1,7 млрд. долара. Освен в Европа, Visa ще продължи да организира Everywhere Initiative в Северна Америка, Латинска Америка и Азия.

Желаещите да участват са поканени да представят идея, която отговаря на едно или всяко от трите задания на сайта на Everywhere Initiative, който ще бъде достъпен от сряда, 19 април:

- Предизвикателство към местната общност: как дигиталните технологии за разплащания могат да допринесат за създаването на продукти, които свързват хората и обогатяват местните общности?

- Регионално междуградско предизвикателство: как мобилните технологии и свързаните устройства могат да трансформират междуградските пътувания?

- Предизвикателство в международния транспорт: как нови продукти и услуги, базирани на приложно-програмния интерфейс на Visa, могат да направят международните пътувания безпроблемни?

„Доброто потребителско преживяване е в сърцето на индустрията за разплащания, която се развива с невиждана до момента скорост, главно заради растежа на технологиите. Чрез надпревари като Everywhere Initiative на Visa стимулираме технологичните иновации за широко внедряване и насърчаване на още по-голямо удобство за потребителите. Като се фокусираме върху местната общност и международния транспорт, се надяваме да улесним подобряването на всекидневния живот на хората, независимо къде се намират“, каза Бил Гажда, старши вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“ във Visa.

Заявки за участие през уебсайта ще се приемат от 19 април до 17 май 2017 г., а финалистите ще презентират своите идеи в панел на живо в Копенхаген по време на форума Money 20/20 между 26 и 28 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още