IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony ще намали цената на PlayStation 4 в Япония

Компанията се опитва да запази темпа на продажбите на конзолата си

17:12 | 15.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Японският концерн за потребителски стоки Sony ще намали цената на конзолата си PlayStation 4 в Япония с около 13%, защото компанията се опитва да поддържа продажбите си до празничния сезон в края на годината, който традиционно е свързан с голямо пазаруване, пише Bloomberg.

Цената ще спадне до 34 980 йени (293 долара) на 1 октомври, а в момента е 39 980 йени, обявиха от Sony. Нейното устройство за виртуална реалност пък ще бъде преименувано на PlayStation VR от сегашното Project Morpheus.

Президентът на компанията Казуо Хираи вярва, че PlayStation е централен елемент от плана за връщане на производителя на електроника към печалбата. Sony успя да измести конзолата на Microsoft  Xbox One по продажби, като започна да предлага повече заглавия и да си сътрудничи с повече независими разработчици на игри.

"Решихме да намалим цената, за да запазим темпото на продажбите“, коментира Макико Нода, говорител на Sony Computer Entertainment. “PlayStation се продава добре и има игри, които феновете в Япония очакват скоро“.

Преди време Sony заяви, че ще продава тематична Дарт Вейдър версия на конзолата, за да се възползва от излизането на новия филм от поредицата „Междузвездни войни“ през декември. Новината дойде след като стана ясно, че Apple се готви да започне да продава насочената към игри Apple TV от следващия месец.

През юли Sony повиши прогнозата за годишните си продажби на конзолата PS4 до 16,5 млн. единици от 16 млн. единици година по-рано. Печалбата от конзоли се увеличи почти четири пъти през първото фискално тримесечие до 19,5 млрд. йени, докато продажбите се увеличиха с 12% до 288,6 млрд. йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още