IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проектът на НОИ за болничните листове е най-добрият публичен ИТ проект за 2016 г.

Разработката на специализираната ERP система Pathways в „Комак Медикал“, създадена от екип на “Империя Мобайл”, е първа в категорията „Корпоративен сектор“

14:57 | 22.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Банка ДСК</em></p>

Снимка: Банка ДСК

Проектът за Електронен регистър на болничните листове и Интегрирана система за електронен обмен на документи и данни с Националния осигурителен институт за изплащане на парични обезщетения от Държавното обществено осигуряване, реализиран от Националния осигурителен институт и „Контракс“, е победител в категория „Публичен сектор“ на традиционния конкурс „ИТ проект на годината”.

Разработката на специализираната ERP система Pathways в „Комак Медикал“, създадена от екип на “Империя Мобайл”, зае първо място в категорията „Корпоративен сектор“.

Конкурсът “ИТ проект на годината” се проведе за тринадесета година от вестник Computerworld България, а за девети пореден път е подкрепен от Банка ДСК, съобщиха от финансовата институция.

Целта на инициативата е да бъдат представени най-значимите, мащабни и ефективни ИТ проекти по изграждането и използването на информационни системи и решения в българските компании, предприятия и институции в национален мащаб през съответната година на провеждане на конкурса.

21 кандидатури се включиха в надпреварата през изминалата година, като девет се състезаваха в публичната сфера, а 12 – в частния сектор.

В първата основна категория „Национални ИТ проекти, реализирани в публичния сектор“ през 2016 година се състезаваха кандидати в четири подкатегории: „Централна администрация“, „Общинска администрация“, „Образование“ и „Здравеопазване“.

На първо място в подкатегорията „Централна администрация“ отново е класиран проектът на НОИ за електронния регистър на болничните листове и електронния обмен на документи за изплащане на парични обезщетения.

С най-много точки начело в подкатегория „Местна власт“ победител е проектът „Е-ПОДЕМ – европейски проекти, общински дейности и електронен мениджмънт“ на Националното сдружение на общините в Република България, изпълнен от „Технически университет – София–Технологии” ЕООД.

Първенец в подкатегория „Здравеопазване“ е проектът за изграждане на интегрирана болнична информационна система за оптимизация на всички работни системи и процеси във високотехнологичната МБАЛ „Света Марина” - Плевен. Проектът е реализиран от 17 различни компании от седем държави, с който интегрират 13 различни ИТ решения и системи.

В подкатегория „Образование“ първото място зае Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ с проекта си за въвеждане на облачната платформа Microsoft Office 365.

Във втората основна категория на надпреварата - „Национални ИТ проекти, изпълнени в корпоративния сектор“, участниците са класирани в три подкатегории: „Големи компании“, „Средни и малки компании“ и „Банки и застрахователи“.

В конкурса беше връчено и едно специално отличие в публичния сектор за особен принос за развитието на екологични модерни технологии. То се присъди на ДП „Пристанищна инфраструктура“ за изграждането на информационна платформа по проект за мониторинг и информационна система за Черно море. Изпълнител е Консорциум „СТЕМО-ЕСРИ“ с партньори СТЕМО и ЕСРИ България. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 в рамките на Програма „Иновации в зелената индустрия“ в България.

Победител в подкатегория „Големи компании“ на категория “Корпоративен сектор” е проектът за решение за управление на поддръжката в производството Expert Maintenance във „Фесто Производство“, разработен и изпълнен от Ingenieurbuero Rueschen GmbH (Бремен).

Първенец в подкатегория „Средни и малки компании“ е разработката на специализирана ERP система „Pathways“ в „Комак Медикал“, като внедряването е реализирано от екип на “Империя Мобайл”.

В подкатегория „Банки и застрахователи“ първи се класира проектът за „Интеграция на Salesforce CRM система и мобилно приложение B-Assist за обслужване на клиенти по застраховка „Здравна грижа“ на ЗЕАД „ Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“, изпълнен от TBI Info и Next Consult.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dnp_m
преди 6 години
Ако на НОИ това е най- хубаво. Просто нямам думи.Тези в комсията или не са видяли за какво става дума или само той е участвал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още