Универсалният базов доход засяга кариерните перспективи пред младите

Той би довел до по-малко часове на не толкова взискателна работа, което често означава отказ от усвояването на нови умения и повишение на заплатата

Универсалният базов доход засяга кариерните перспективи пред младите

Снимка: Bloomberg

Коментари
0
 
0
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Напълно съгласен
3
 
0
 
5
IQ96 до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Некоректен коментар.
1
 
4
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
то нема млади, вие сте се загрижили за кариерното им развитие... Импе, грижа те е за младите ромове ли бе, катунар? :)))
4
 
0
 
3
преди 1 месец
Проектът "Зелен Трилон" - green-trillion.all.bg предвижда Базов Доход от 600 Евро на всеки нуждаещ се безработен, плюс 2500 Евро Минимална Заплата, 1000 Евро Минимална Пенсия, Ваучери за храна, подслон, дрехи, лечение, отопление, квалификация, транспорт, почивка. Плюс 100% безплатно Здравеопазване, Образование - вкл. Висше, безлихвени кредити и грантове за иновационни проекти и нови технологии, плюс изграждане на цялата пътна инфраструктура и нови населени места, промишлени зони, курорти и т.н.
1
 
8
 
2
Боян до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Реално САЩ и Западна Европа, отдавна живеят в комунизъм, просто леко различен от този познат в Источна Европа. Проблема е както и тук беше че работещите намаляват постоянно, тарикатите се увеличават всеки ден и в един момент системата се счупва когато тарикатите станат много повече от тези които им се бачка. САЩ и Западна Европа има късмета след победата във студената война се усигуриха с добро количество свестни рабоеливи и способни работници от бившия блок, но този поток пресъхна и сега им изпращаме основно хора не ставащи за нищо. Лошото е че няма от къде да вземат други и това което им остава е да печатат докога ще видим.
2
 
7
 
1
преди 1 месец
Няма отърване от комунисти !!!Нали когато държавата дава пари на някого, без той да ги е заработил с труд, значи лишава някой друг от плодовете на трудът му? В началото може би повечето хора ще продължат да работят, но те ще намаляват все повече и повече, ако получават наготово достатъчно, за да живеят, дори и по-скромно. Броят на неработещите, но разчитащи само на УБД ще расте в геометрическа прогресия, накрая като останат само 10-20% работещи балами - кой ще плаща това УБД? Както каза една умна леля: комунизмът свършва, когато свършат парите на другите.