IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Стратегически насоченият имигрантски поток разбива ЕС отвътре

Бежанската вълна е провокирана основно от ислямизма и геополитиците в Русия и дестабилизира региона, посочи д-р Момчил Дойчев от НБУ

13:08 | 25.09.18 г. 9
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс </em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Стратегически насоченият имигрантски поток от бежанци и небежанци към Европа е провокиран основно от ислямизма и геополитиците в Русия и дестабилизират региона.

Това е мнението на д-р Момчил Дойчев, преподавател по политически науки в НБУ, изказано в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

“Тази политика може да доведе до раздробяване и разбиване на Европейския съюз (ЕС) отвътре, смята той. – Тази вълна възникна вследствие и на неправилната емигрантска политика на либералните елити в Западна Европа.:

Дойчев е категоричен, че Европа не трябва да се отказва от ценностите на либералната демокрация.

“Основният проблем, според него е свързан с емигрантската политика, която потвърждава определени ценности на толерантност, но и нарушава европейските правила, тъй като допуска нелегална и безконтролна емиграция".

Политологът прогнозира, че има риск след предстоящите избори за Европейски парламент (ЕП) антиевропейските сили да се увеличат, преподавателят.

По думите му при военния конфликт в Сирия "Русия воюваше в Сирия не срещу групировки, свързани с Ислямска държава, а срещу прозападните сили, които са противници на режима на Асад и Ислямска държава.

Момчил Дойчев смята, че това е причината поради която САЩ подкрепят кюрдите, “защото те са единствената надеждна сила, която може да воюва успешно срещу Ислямска държава в Сирия и Ирак".

Повече от разговора вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 5
IQ96
преди 5 години
до 6Бе те ако са падали на главите си е едно, но 4 и 3 са май по-близо до истината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 8
dr.5rov
преди 5 години
Отдавна не бях чел такова изопачаване на нещата. Ако с това пълнят и главите на горките ни студентчета от НБУ, горко ни. Да се надяваме, че те не са отишли там за да учат, а да вземат дипломи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 5
Ivanman
преди 5 години
А какво ще каже за режима във вашингтон и неговеите геостратези? или за ционисткия режим и защо не е атакуван от ислямска държава?:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 15 rate down comment 9
panther
преди 5 години
Абе за да си преподавател в НБУ задължително условие ли е да си падал на главата си многократно като малък?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 22 rate down comment 7
panther
преди 5 години
Много от "мигрантите" твърдят че са сирийци, но не знаят и грам арабски.Реално болшинството от мигрантите са от Афганистан, Ирак, Косово и Северна Африка (през Либия).Въпроса е кой разсипа проспериращите (макар и диктаторски) държави Либия и Ирак?Кой въоражаваше терорист в Афганистан с последни модели ракети Стингър, за да пречи на СССР да направи Афганистан нормална държава. Кой седи в Афганистан вече 20 години ос.ран до ушите (при условие че никой не му пречи да прави каквото си ще)? Кой създаде псевдодържавата косово, където управляващите масово са свързани с наркотрафик, трафик на бели роби и човешки органи?Кой покдрепя ислямистките от.репки от саудитска арабия, и въоръжава "умерените" резачи на глави в Сирия?А иначе "експерта" все пак е признал с половин уста, че поканата на ***.илното германско бабе също е причина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 7
pecan
преди 5 години
Голяма *** е този . Когато ти плащат си готов да пишеш всякакви глупости . Европейците не са глупави и им е ясно кой насочва потока към Европа . Добре че има организации и ръководители /Орбан , Салвини / които се противопоставят . Само не разбрах Сорос руснак ли е или арабин ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 23 rate down comment 7
gigow
преди 5 години
Д-р Момчил Дойчев, преподавателят в НБУ е лъжец, щедро заплатен от ***. САЩ и САЩ и САЩ и НАТО унищожиха Либия, Ирак и предизвикаха войната в Сирия. САЩ и НАТО водят война в Афганистан вече повече от 10 години. САЩ и Западът, но основно САЩ е виновник за наплива на мигранти от Африка през унищожената държава Либия и за мигранти от Сирия, Ирак и Афганистан, все държави чиято държавност е унищожена от САЩ. Каквото и да ни разправят *** и платените от тях медии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 18
neverland
преди 5 години
"Стратегически насоченият имигрантски поток от бежанци и небежанци към Европа..." Няма как нещо толкова мащабно да е замислено, осъществено, контролирано, насочено от малка група хора, седейки на една маса, чертаейки планове как да разбият ЕС. Това е все едно, да се каже, че глобалното затопляне е замислено и целенасочено започнато и осъществено от 3 фамилии преди 80 год :) Факторите са прекалено много и това пречи както да се прогнозира, така и да се контролира процесът, етапите и резултатът на подобен "глобален заговор". Можеш да хвърлиш топче по стената, но не знаеш на къде ще отскочи, а често може да се върне и към теб самия ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 11
banichkata
преди 5 години
koi nasochi imigrantskia potok kym syrceto na evreopa . Koi az znam - shiiiibanata lainiana amerikanska evresika svoooooooooooooooooloch seeeeeeeeeeeeeeeeeech hahahhahahah
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още