IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите LNG терминали в Германия ще заработят до началото на 2023 г.

Германското правителство е наело четири плаващи терминала за втечнен газ

13:33 | 02.07.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>LNG терминал.&nbsp;Снимка: Asim Hafeez/Bloomberg</em></p>

LNG терминал. Снимка: Asim Hafeez/Bloomberg

Германският министър на икономиката Роберт Хабек съобщи, че двата временни терминала за втечнен природен газ (LNG), подготвяни от страната му като част от отказа от руските енергоносители, ще влязат в експлоатация в края на тази или началото на следващата година, съобщиха DPA и БТА.

Германското правителство нае четири плаващи терминала за втечнен газ, каза Хабек пред вестник Welt am Sonntag.

"Два от корабите ще бъдат на разположение още тази година и в края на тази или началото на следващата година ще бъдат базирани във Вилхелмсхафен и Брунсбютел", посочи той пред изданието.

Темповете, с които се извършват отказът от руския природен газ и преминаването към втечнен газ, "са невиждани за Германия", каза Хабек.

На този фон Москва значително намали доставките на синьо гориво за Германия по съществуващите газопроводни тръби, докато Берлин усилено търси нови енергийни източници.

Ръководителят на Федералната мрежова агенция, която упражнява надзора върху мрежите за енергийни доставки в Германия, изрази днес опасения, че руските газови доставки може напълно да спрат.

Предстоящият планов ремонт на газопровода "Северен поток 1" може "по политически причини да се проточи по-дълго от предвиденото", заяви Мюлер в интервю за изданията от медийната група Funke .

Той призова населението да намали енергийното си потребление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
ledosvetlenie
преди 1 година
Зелка а какво ще разтоварват на тези терминали след като немската опозиция обвини правителството че са излъгали че са договорили газ с Катар. Ти въобще имаш ли представа за какви обеми става въпрос ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
zelka007
преди 1 година
Хех ... според форумните газовици от радикалното крило , без незаобиколимият и сигурен газодоставчик , в Европа няма живот ... Пък то кво станА ... Всичко ще си пърпори и ще си се грее , пък денацификаторската нация "Z" ще празнува връщането към средновековието : товарни талиги в търговията , пощенски гълъби в комуникациите , а в образованието ще връщат пясъчните дъсчици за първокласниците и писането по брезови кори ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още