IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото се насочва към най-големия си седмичен спад от май*

Благородните метали губят интереса на инвеститорите

10:21 | 08.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Фючърсите върху златото с доставка през февруари продължават да поевтиняват с 0,17% до 1247,7 долара за тройунция. В същото време благородният метал с незабавна доставка е загубил 2,5% от стойността си през тази седмица. Така златото се доближава до най-големия си седмичен спад от май тази година, обобщава Ройтерс.

Инвеститорите са в очакване на повишаване на лихвените проценти в САЩ и напредване на данъчната реформа на страната и това отдалечи златото от нивото от 1300 долара за тройунция, което докосна преди две седмици. 

Интересът на инвеститорите към благордните метали като цяло намалява в момента, тъй като фондовите пазари се представят добре, като освен това се очаква на заседанието на Федералния резерв през следващата седмица да бъде взето решение за повишаване на лихвите.

Апетитът за риск се очаква да се увеличи и с напредване на преговорите по Брекзит, коментира пред Ройтерс Барнабас Ган, икономист в сингапурската компания Oversea-Chinese Banking Corp.

Петролът обърна позитивния тренд от азиатската търговия в четвъртък. Лекият суров петрол поевтинява макар и с минималните 0,07% до 56,65 долара за барел. При сорта брент понижението е с 0,03% до 62,18 долара за барел. 

Информацията е актуална към 9:41 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още