IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Волатилност люлее златото по време на азиатската търговия

Цените на петрола обаче продължават хода си надолу

10:22 | 06.12.17 г.
Волатилност люлее златото по време на азиатската търговия

Под знака на волатилността преминава търговията със злато в сряда по време на азиатската търговия, предаде Ройтерс.

Смятан за убежище от инвеститорите, ценният метал първо достигна най-ниската си стойност от август тази година. След като поевтиня с 0,8% до 1226,91 долара за тройунция, по-късно златото вече се търгува на цена от 1271 долара за тройунция. Това е покачване от 0,47% за кратко време.

Фючърсите на медта също се колебаеха при движенията си. След като металът отчете най-ниската си цена от януари 2015 г., по-късно възстанови част от загубата и поскъпна с 0,58%.  

В противоположна посока са настроенията при търговията с петрол. Американският лек суров петрол поевтиня с 0,3% до 57,45 долара за барел, а сортът Брент достигна цена от 62,74 долара за барел, като отчете понижение от 0,19%.

Освен че поскъпването на долара през седмицата натежа на "черното злато", по-ниските цени отчасти се дължат и на излезлите данни на Американския петролен институт, че запасите от бензин в САЩ нарастват повече от очакваното.

Доларът, от своя страна, поскъпва спрямо повечето валути през седмицата заради очакванията за нова данъчна реформа в САЩ, която значително ще подкрепи икономиката, и то най-вече финансовия сектор.

Информацията е актуална към 9:33 часа
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още