IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад в американските суровинни запаси оскъпи леко петрола*

Въпреки това несигурността около икономическите стимули в САЩ може да окаже негативно влияние върху пазарните стойности на „черното злато“

09:12 | 12.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Цените на петрола се повишават в сряда, след като индустриални данни показаха, че американските запаси от суровината са спаднали с повече от очакваното през миналата седмица. Това повиши надеждите, че търсенето на гориво в най-голямата икономика в света може да устои на пандемията от коронавирус, информира Ройтерс.

Международният бенчмарк Брент поскъпва с 0,45%, или 0,20 долара, до ниво от 44,70 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се разменят за 41,74 долара за барел, което е повишение от 0,13 долара, или 0,31%.

„Цените на петрола се увеличават, когато перспективите за търсенето се подобряват“, казва Едуард Моя, старши пазарен анализатор в OANDA.

От Американския петролен институт обявиха във вторник, че през миналата седмица запасите от суров петрол в страната са намалели с 4 милиона барела. За сравнение: анализаторите очакваха спад от едва 2,9 милиона барела. Официалните данни на Администрацията за енергийна информация ще бъдат оповестени в сряда.

Все пак нарастващата несигурност във връзка с преговорите за нов пакет от стимули за подпомагане на възстановяването от пандемията в САЩ може да окаже негативно влияние върху петролните цени в бъдеще.

Министърът на финансите Стивън Манучин заяви в понеделник, че Белият дом е отворен за възобновяване на разговорите за помощите във връзка с коронавируса с демократите и за постигане на компромиси.

Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл написа в понеделник в Twitter, че се надява законодателите да приключат законопроекта през тази седмица и че приветства намесата на президента Доналд Тръмп.

През уикенда Тръмп подписа четири изпълнителни заповеди за удължаване на някои помощи, включително обезщетенията за безработица, данъчна ваканция, отсрочване на плащанията на студентски заеми до 2020 г., както и разширяване на федералните защити от принудително освобождаване на жилище.

От своя страна цената на златото бележи спад от 2,85% до ниво от 1890,80 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 08:45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още