IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия се съмнява в участието на САЩ в петролната сделка

Съкращенията, които САЩ досега предлагат за водени само от пазарните сили

16:33 | 08.04.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Русия постави под съмнение приноса на САЩ за глобална сделка за съкращаване на добива на петрол ден преди виртуалната  среща на ОПЕК +, информира Bloomberg.

Най-големите световни производители на петрол ще се срещнат в четвъртък и петък в опит да спрат спада в пазарните стойности на "черното злато", който застрашава стабилността на компаниите и страните. Саудитска Арабия, Русия и техните съюзници от ОПЕК обсъждат умишлени съкращения на производството, за да компенсират въздействието на пандемията от коронавирус върху търсенето, но засега САЩ предлагат само намаляване на производството, водено от пазарните сили.

„Русия не смята намаленото предлагане, предизвикано от спадащото търсене или по-ниските цени, за реално съкращаване на продукцията в параметрите на предложената сделка в ОПЕК+“, заявиха от Кремъл в сряда. Това беше първото изявление от Москва за този ключов аспект на разговорите, в което беше посочено, че президентът Владимир Путин може да очаква по-значителен принос от САЩ, отколкото неговият колега Доналд Тръмп е готов да даде.

„Вие сравнявате общия спад на търсенето със съкращения, насочени към стабилизиране на глобалния пазар“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на въпрос дали Русия ще приеме съкращенията на производството в САЩ, водени само от пазарни сили. "Това са съвсем различни неща", добави той.

Досега Вашингтон предлага само "автоматично" и "пазарно" понижение на производството, което  е резултат на действията на компании като Exxon Mobil Corp. за намаляване на разходите в отговор на ниските цени.

Ако Русия, Организацията на страни износителки на петрол и други световни производители като Бразилия и Канада успеят да постигнат сделка, това все пак може да доведе до 10-процентово намаляване на глобалното производство. Така нареченият физически пазар на суровина - търговия с действителни товари, а не с фючърсни договори - се нуждае от реално намаляване на доставките.

В телевизионно обръщение във вторник Джейсън Кени, премиер на провинцията Албърта в Канада, предупреди, че има „много реална възможност“ за отрицателни цени на енергийните продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Моабет да става
преди 3 години
"но засега САЩ предлагат само намаляване на производството, водено от пазарните сили."Това за мене значи сегашната ситуация продължава. Това са пазарните сили.Който оцелее оцелее. Ако ще вдигат цената с намаляване на произвоството това не е пазар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
be_google
преди 3 години
сащ могат просто да баннат всички да внасят петрол там и готово....те акциз на бенза и дизела нямат така, че потребителите могат да понесат малко по ниски цени от ЕС. ей вигжте Турция с крадения петрол от терористите пак им е 2 евро на литър.....значи цената на барел не играе никва роля, важно е откъде ще го откраднеш. Гответе се за много нови войни в лат америка , бл изток и средна азия. Тая работа така няма да се размине.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още