IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rio Tinto изкупува обратно облигации на стойност близо 3 млрд. долара

Това е второто обратно изкупуване на облигации от страна на британско-австралийския гигант в рамките на два месеца

19:05 | 07.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Британско-австралийската компания в сектора на ресурсите Rio Tinto обяви, че ще изкупи обратно свои облигации на стойност 3 млд. долара, съобщи Bloomberg.

Това е второто обратно изкупуване на облигации в рамките на два месеца на фона на възстановяването в цените на суровините, което облекчи добивните компании.

Приоритет на Rio Tinto e обратното изкупуване на облигации с матуритет 2018 г. на стойност 2,9 млрд. долара, пише в изявление на сайта на компанията. След това ръководството ще обмисли офертите от страна на облигационерите за изкупуване на облигации на стойност 5,2 млрд. долара, чиито падежи са през 2020 г. и 2022 г.

През април Rio Tinto изкупи свои облигации на стойност 1,5 млрд. долара в опит да намали задлъжнялостта и разходите за финансиране на заемите след колапса на пазара на суровини миналата година. Финансовите затруднения в суровинната индустрия бяха облекчени тази година заради повишенията в цените и заради забавените инвестиции в нови проекти, посочва Bloomberg.

По-рано тази година Anglo American задели 1,7 млрд. долара за обратно изкупуване на акции в евро, долари и британски лири. Производителят на стомана ArcelorMittal също изкупи обратно облигации през изминалите месеци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още