IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордното ниво на американските суровинни запаси смъква петролните цени*

Търговци и анализатори изразяват притесненията си заради прогнозите на Фед

09:27 | 11.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Vincent Mundy/Bloomberg</p>

Снимка: Vincent Mundy/Bloomberg

Цените на петрола се понижават в четвъртък поради притесненията за бавен растеж на търсенето и увеличението в броя на случаите на коронавирус. Американските суровинни запаси достигнаха рекордно високо ниво, а Федералният резерв на САЩ прогнозира, че възстановяването от пандемията ще отнеме години, информира CNBC.

Международният бенчмарк Брент поевтинява с 3,43%, или 1,43 долара, до ниво от 40,30 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се разменят за 37,98 долара за барел, което е понижение от 1,64 долара, или 4,14 %.

Според анализатори след удвояването на цените от април търговците продават при всякакви негативни новини. „Неотдавнашната акция на цените на суровия петрол спря, тъй като нарастващите запаси показаха, че пътят към възстановяване ще бъде скалист“, отбелязват анализатори на ANZ.

Запасите от суров петрол в САЩ са се повишили с 5,7 милиона барела през седмицата, завършила на 5-и юни, до рекордните 538,1 милиона барела заради пристигащите доставки, закупени от рафинериите, когато Саудитска Арабия наводни пазара през март и април.  Това показват данните на Администрацията за енергийна информация, публикувани в сряда.

В същото време запасите от бензин са нараснали повече от очакваното до 258,7 милиона барела. Запасите от дестилирани горива, които включват дизелово гориво и нафта, са се увеличили с 1,6 милиона барела.

Като допълнение към отрицателните настроения Федералният резерв на САЩ прогнозира, че най-голямата икономика в света ще се свие с 6,5% през тази година, а равнището на безработица ще бъде 9,3% в края на 2020 г.

„Трейдърите, които използват къси продажби, са много склонни да продават и да направят печалба от всякакви намеци за мечи данни“, каза Стивън Инес, главен стратег в Axicorp.

От своя страна, цената на златото бележи ръст от 0,98% до ниво от 1737,50 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:03 ч.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още