IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Развитието около Иран може да понижи цената на петрола до под 50 долара за барел

Стъпките за връщане на Иран към ядреното споразумение са фактор за понижението на WTI коментира форекс анализаторът Мартин Митренцев

21:47 | 04.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Възможността Париж да гарантира кредитна линия от 15 млрд. долара на Иран за връщането на страната в ядреното споразумение може да понижи цената на американския лек суров петрол (WTI) до ниво от около 50 долара за барел. Това каза Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Гостът коментира и волатилността на валутните пазари, като отбеляза, че напоследък тя е предизвикана основно от политически събития.

Намаление на лихвените проценти от Европейската централна банка с 20 базисни пункта на следващото ѝ заседание през септември се очаква на 80%, отбеляза Митренцев.

Предстои и гласуване в британския парламент за отмяна на възможността за Brexit без сделка и отлагане на процеса, като почти на 100% е сигурно, че то ще бъде прокарано, каза още Митренцев.

„В момента стойността на паунда продължава да се покачва, вероятно ще видим подобно увеличение и в следващите няколко дни“.

Според госта от основно значение за стойността на щатския долар ще е евентуално следващо понижение на лихвите от Федералния резерв.

Очаквайте видео с целия разговор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още