IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът успява да се стабилизира над прага от 40 долара за барел*

С прерастването на Делта в ураган от трета категория с ветрове до 190 км./ч. производителите на петрол евакуираха 183 офшорни обекта

09:45 | 08.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Евакуирането на нефтени платформи заради приближаващия ураган Делта към бреговете на Мексиканския залив подкрепя цената на петрола в четвъртък. Въпреки това ръстовете са ограничени от продължаващите притеснения за търсенето заради отслабващите шансове за икономически стимули в САЩ и увеличаването на запасите от суровината в страната, съобщава Ройтерс.

Американският сорт West Texas Intermediate (WTI) поскъпва с 0,3% до 40,05 долара за барел, след като поевтиня с 1,8% в сряда.

От своя страна международният бенчмарк Брент прибавя близо 0,4% към стойността си до 42,14 долара за барел

Цената на златото остава почти без промяна на ниво от 1891,35 долара за барел.

С прерастването на Делта в ураган от трета категория с ветрове до 190 км./ч. производителите на петрол евакуираха 183 офшорни обекта, спирайки добива на близо 1,5 млн. барела дневно.

Платформите в Мексиканския залив са произвели 1,65 млн. барела през юли, показват данни на американското правителство. Регионът, който отговаря за около 17% от американския добив, беше засегнат от няколко бури през последните месеци, всяка от която спря производството за кратко.

Надеждите за ускоряване на търсенето на гориво в САЩ бяха помрачени, след като от Белия дом потвърдиха в сряда, че преговорите за нов пакет стимули за икономиката се отлагат.

В същото време в сряда бяха публикувани и данни, според които търсенето на петрол в американските рафинерии е намаляло с 13,2% спрямо година по-рано – илюстрация на срива в търсенето заради коронавирусната пандемия.

Данните на Администрацията за енергийна информация показаха в сряда, че резервите от бензин в САЩ са намалели повече от очакваното миналата седмица до най-ниското си ниво от ноември насам, дестилатът също се понижава. Въпреки това резервите от суров петрол растат с 501 000 барела, като производството и вноса също растат.

*Информацията е актуална към 9:05 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още