IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява заради по-слабите перспективи за търсенето

Нарастването на запасите от суровини в САЩ сочат влошаваща се перспектива за търсене на гориво

10:23 | 22.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Цените на петрола се понижават, задълбочавайки сериозните загуби от търговията в сряда, след като нарастването на запасите от суровини в САЩ сочи влошаваща се перспектива за търсенето на гориво на фона на новите случаи на коронавирус в Северна Америка и Европа, пише Ройтерс.

Суровият петрол Брент поевтинява леко с 0,02% до 41,72 долара за барел, след като по-рано през сесията  отстъпи с над 0,5%, а фючърсите върху американския лек суров петрол понижават цената си с 0,12%, падайки под 40 долара за барел.

Запасите в САЩ се увеличиха с 1,9 милиона барела през седмицата до 16 октомври, съобщи Администрацията за енергийна информация (EIA), в сравнение с очакванията за спад от 1,8 милиона барела.

Общо доставките, които са индикатор за нивото на търсенето, са били средно в размер на 18,3 милиона барела на ден през четирите седмици до 16 октомври, съобщава EIA, което е с 13% по-малко от същия период година по-рано.

„Последният доклад показа неочаквано увеличение на запасите от гориво, което се случва едновременно с намаленото производство поради прекъсванията на добива заради урагана „Делта“. Така че последиците са, че търсенето е доста слабо“, коментира Лахлан Шоу, ръководител на отдела за проучвания на стоковите пазари в National Australia Bank.

В допълнение към натиска от пренасищане на пазара, случаите на COVID-19 в световен мащаб надхвърлиха 40 милиона души, а някои страни в Европа подновиха мерките.

*Данните са актуални към 9:45 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още