IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролните цени се разминават слабо във вторник*

Факторите, които влияят на настроенията са намаленото производство в Мексиканския залив и възхода на коронавируса

09:35 | 25.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: gettyimages</p>

Снимка: gettyimages

Цените на петрола се разминават във вторник, тъй като търговците съпоставят големия спад на производството в Мексиканския залив заради тропическите бури Марко и Лора и нарастващия брой на заразените с коронавирус в Азия и Европа, информира Ройтерс.

Международният бенчмарк Брент поскъпва с 0,18%, или 0,08 долара, до ниво от 45,21 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се разменят за 42,52 долара за барел, което е понижение от 0,10 долара, или 0,23%.

„Ръстът в броя на платформите на САЩ от миналата седмица и смесените данни за разпространението на Covid-19 имат заглушен отрицателен ефект върху петрола през тази седмица, отчасти благодарение на трудностите за производството, причинени от двата отделни урагана в района на Мексиканския залив“, каза Стивън Инес, главен стратег в AxiCorp.

Енергийните компании се насочиха към съкращаване на производството си в нефтените рафинерии в Мексиканския залив в понеделник. Този ход бе предприет, тъй като двете тропически бури в ключовите американски петролни региони заплашват да доведат до дни на силни дъждове и ветрове през тази седмица.

Производителите са прекратили добива на над 1,5 милиона барела на ден в крайбрежието на Мексиканския залив, почти 14% от общото производство на страната.

От друга страна високопоставен американски експерт по инфекциозни заболявания предупреди в понеделник, че бързането при разработването на една ваксина може да подкопае изпитанията на други обещаващи медикаменти. Наскоро американските регулатори разрешиха използването на кръвна плазма от излекувани пациенти на Covid-19 като възможност за лечение.

В Европа също се наблюдава увеличение на случаите на коронавирус, а от Хонконг съобщиха за първият документиран случай на повторно заразяване с Covid-19. Става въпрос за мъж, който отново се е заразил с вируса около четири месеца след първоначалното си преболедуване.

Що се касае до търговските отношения, Китай потвърди желанието си да продължи с изпълнението на търговската сделка от първа фаза със САЩ, постигната по-рано през годината.

От своя страна цената на златото бележи спад от 0,03% до ниво от 1938,70 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 08:52 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още