IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОПЕК: Ще гарантираме, че цените на петрола няма да спаднат отново рязко

Търсенето на петрол се възстановява по-бавно от очакваното, отчитат от организацията

14:54 | 15.10.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Организацията на страните износителки на петрол и нейните съюзници ОПЕК + ще гарантира, че цените на петрола няма да спаднат рязко отново, когато се срещнат, за да определят политиката си в края на ноември, заяви в четвъртък генералният секретар на ОПЕК Мохамад Баркиндо, добавяйки, че търсенето на петрол се възстановява по-бавно от очакваното.

„Трябва да сме реалисти, че това възстановяване не се случва със скоростта, която очаквахме по-рано през годината“, каза той в отговор на въпрос дали се планира увеличение на добива на петрол от януари. „Самото търсене все още изглежда анемично“, заяви Баркиндо, цитиран от Ройтерс. 

Днес се провежда техническо заседание на комитета на ОПЕК +, за да се обсъди спазването на решението за намаляване на добива.  

Държави като Ирак, Нигерия и Обединените арабски емирства, които не са изпълнили ангажиментите си, бяха помолени да направят допълнителни съкращения до края на годината, за да компенсират недостига.

Баркиндо каза, че схемата за компенсация работи добре.

Организацията очаква от януари да намали производството с 2 милиона барела на ден от 7,7 милиона барела в момента. Тя ще заседава на 30 ноември и 1 декември, за да определи своята политика.

Организацията очаква през следващата година дневното потребление в световен мащаб да достигне 96,8 млн. барела дневно, което е повишение от 6,5 млн. барела. Ревизията е в рамките на 0,8 млн. барела и е свързана с по-бавното от очакваното икономическо възстановяване в последния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още