IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадващият спад в запасите на САЩ не подкрепи петролните бикове*

Търговците остават притеснени за безизходицата на преговорите за икономически стимули и напрежението между САЩ и Китай

09:18 | 19.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: gettyimages</p>

Снимка: gettyimages

Цените на петрола се понижават в сряда, тъй като опасенията за бързото възстановяване в търсенето на горива в САЩ нараснаха на фона на спрените преговори за пакета от икономически стимули след коронавируса и засенчиха по-големия от очакваното спад в американските суровинни запаси, информира Ройтерс.

Международният бенчмарк Брент поевтинява с 0,90%, или 0,41 долара, до ниво от 45,05 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се разменят за 42,57 долара за барел, което е понижение от 0,32 долара, или 0,75%.

„Проблемите на търсенето се натежават над цените на петрола, тъй като перспективите за икономическите стимули в САЩ са неясни, а търговските преговори между САЩ и Китай бяха отложени“, заяви Хироюки Кикукава, мениджър на научните изследвания в Nissan Securities.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник, че отлага търговските преговори с Китай, добавяйки, че не желае да разговаря с Китай в момента.

„Но спадовете бяха ограничени от положителни новини като понижението в американските суровинни запаси“, каза Кикукава, прогнозирайки, че цените ще останат в тесен диапазон на фона на смесените сигнали.

Запасите от суров петрол в САЩ са намалели с 4,3 милиона барела до около 512 милиона барела, докато запасите от бензин се повишиха, показаха данни на Американския петролен институт във вторник. В сравнение с това анализаторите очакваха, че петролните запаси на страната ще спаднат с едва 2,7 милиона барела

 „Пазарът изпитва трудности да постигне нови върхове, тъй като опасенията за търсенето остават обвързани с коронавирусните притеснения, а ОПЕК увеличи предлагането си през този месец“, заяви Стивън Инес, главен пазарен стратег в AxiCorp.

Инвеститорите очакват с нетърпение новини от срещата на ресорните министри на членовете на Организацията на страните износителки на петрол и техните съюзници, колективно известни като групата ОПЕК+, в сряда. Министрите ще направят преглед на спазването на предварително договорена сделка за намаляване на производството на петрол.

Спазването на съкращенията възлиза на 95-97% през юли, заяви източници на ОПЕК+, цитиран от Ройтерс в понеделник.

Руският министър на енергетиката Александър Новак е готов да се присъедини към видео срещата, въпреки че е дал положителна проба за новия коронавирус.

ОПЕК+ намали съкращенията си през август до 7,7 милиона барела на ден от 9,7 милиона барела на ден, договорени през май.

От своя страна цената на златото бележи спад от 0,82% до ниво от 1996,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 08:57 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още