IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евентуалната близост на търговското споразумение повиши цените на петрола*

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и китайският президент Си Дзинпин изразиха желание да подпишат частична търговска сделка и да сложат карай на 16-месечното противопоставяне

10:15 | 25.11.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка:Архив на Ройтерс

Цените на петрола започнаха седмицата с повишение, след като през уикенда оптимизма на глобалните пазари, че САЩ и Китай скоро могат да подпишат сделка за прекратяване на търговската си война, беше подновен.

Цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 27 цента или 0,43% до ниво от 63,66 долара за барел. От своя страна, фючърсите върху американският лек суров петрол WTI възлизат на стойност от 57,96 долара за барел, което е повишение от 19 цента или 0,33%.

По-високите цени в понеделник бяха отчетени, след като съветникът по националната сигурност на САЩ Робърт О’Брайън заяви в събота, че все още е възможно до края на годината да бъде сключено търговско споразумение с Китай.

Това стана ден след като президентът на САЩ Доналд Тръмп и китайският президент Си Дзинпин изразиха желание да подпишат частична търговска сделка и да сложат карай на 16-месечното противопоставяне, основано на налагане на взаимни мита, което понижи глобалния икономически растеж. Миналата седмица притесненията относно това дали Тръмп ще пожелае да финализира сделката бяха засилени, след като Си каза, че Китай не се страхува да „се отбранява“, когато е необходимо.

Майкъл Маккарти, главен пазарен стратег на CMC Markets в Сидни, отбеляза, че действията на Китай за защита на интелектуалната собственост много силно допринасят за осигуряването на благоприятна атмосфера за търговските преговори.

Все пак остава безпокойство, че събитията в Хонконг, задвижвани от продължителните антиправителствени вълнения, биха могли да засенчат напредъка на търговските разговори.

Съветникът по националната сигурност на САЩ О'Брайън предупреди в събота, че Вашингтон няма „да си затваря очите“ за случващото се в Хонконг.

През уикенда в града бяха проведени избори за градски съвет, на които демократите спечелиха известно мнозинство.

На стоковите пазари цената на златото бележи спад от 0,31% до ниво от 1459,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:35 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 4 години
Хубаво заглавие! През няколко дни го поставяте :)))))))))))))))) Ми измислете нещо ново бре!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още