IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола се сринаха до 18-годишно дъно*

Пандемията продължава да води до спад в търсенето на суров петрол

20:54 | 18.03.20 г. 40
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цените на петрола се сринаха с 24% до 18-годишно дъно, докато пандемията на коронавируса продължава да свива търсенето на суров петрол и води до нарастващи притеснения за глобална рецесия, пише CNBC.

Международният бенчмарк сорт Брент изтри 14,1% от стойността си, или 4,07 долара, и се търгува за 24,67 долара за барел. Това е най-ниското му ниво от 2003 г. насам.

Цената на американският лек суров петрол WTI спадна с 24,4%, или 6,58 долара, до 19,37 долара за барел – най-ниското ниво от февруари 2002 г. Това е третият пореден ден на спад за WTI.

Петролът понася удар както по отношение на предлагането, така и на търсенето. Намаляването на пътуванията по света и на бизнес активността натежава значително върху търсенето, а ключови държави като Саудитска Арабия и Русия се подготвят да засилят производството.

„Петролният пазар е на път да се наводни с излишни барели“, посочи Bank of America в бележка до клиентите си тази сряда.

Във вторник Goldman Sachs сви прогнозата си за петролните цени за второто тримесечие, като очаква Брентът и WTI да достигнат средно 20 долара за барел. 

*Информацията е актуална към 20:40 ч. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

40
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 4 години
не се усещаш колко глуупав човек си, членоглавий, нали ? :)) не съм оптимист че някой ще прочете повърнатото до край.... язък само че петниш името на брус!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 2 rate down comment 3
dikens15
преди 4 години
Единствената ми мотивация да ти отговоря и да си губя времето със загу беняцо като теб, е че не бива да се оставя про стаци и уби таци да вземат връх. Никой не се занимава, не защото не иска, а защото не може и няма аргументи. Това, че казвам, че Западът е фалирал е факт и то не оспорим. И не ми излизай с тия стари тъпотии, дето на времето СДС ги твърдеше( кой не скача е червен)- че които обича Запада р прогресивен, богат и умен, пък видиш ли, ако случайно не го харесва той е с Русия и е беден, глу ПАВ и пълен Лу зър. Това отдавна не работи, драги. И ще те замоля да не се представяш и ти за такъв, щото не си. Всъщност между теб и бившите *** разлика абсолютно НЯМА( то за мен ти си и бивша ***- нага ждач, но това е друга тема). Само, че ония са твърдели същите неща за СССР, които ти твърдиш с безмерна чистота и вяра за Запада. И двата вида ще бъдете издухани от историята. Дори самият факт, че делиш хората на балъци и тарикати е достатъчно красноречив какъв street smart тари КАТ си ти и на какво ниво си ти и мисленето ти. За разлика от теб мен не ми трябва да те гледам на живо, знам, че си беден( и ако имаш нещо то е от мама, тато, баба, дядо, около които си намазал), неспособен за каквото и да е, некомпетентен, силно ограничен, замръзнал в погледа си за света и в развитието си още в комунизма, т ъ п и то много и тотално инфан тилен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 3 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Пудел копейник, толкова си Tъп и назобен с евтина пропаганда, че е безсмислено да се занимавам с теб.Неслучайно вече почти никой не се занимава да ти отговаря.А да, мечтай си и ти, като и себеподобните ти убитаци, Запада да пропадне, докато броите копейките и да се лъжете един друг, че е станало така, щот *** е измислил тоя план ( да си самоубие икономиката).Такива надъхани балъци, като тебе, в живота са ясни какви са и какво са "постигнали" и все се оправдавате, че Запада ви бил виновен, ама сега *** щял да отмъсти.Всъщност сигурен съм, че ако хората те видят наживо, голям смях ще падне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 2 rate down comment 5
dikens15
преди 4 години
Много пъти ти пиша без да си вземеш поука. Ще ти го напиша пак- ПРОСТИТЕ хора се възхищават на другите как живеят и какъв стандарт имат, цъкат с език и им се кланят до земята. Интелигентните знаят какво се крие зад цифрите. Когато на Запад къщата от карти падне и те потънат под масата на дългове и кредити, тогава за такива като теб ще лъсне грозната истина, че това е един фалш. До тогава понеже съм *** АК ще си на амбразурата до последно( всъщност може и след това да опитваш понеже си тъпо парче).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 2 rate down comment 5
dikens15
преди 4 години
А аз другарю колхозник да съм казал или написал някъде, че това не е така??? Фактите са верни, но твоите интерпретации не са верни( по точно, че СА щяла да сгъне Русия). Нефтената война е добре обмислен ход на Путин, ще продължи година, година и половина( докато не фалират шистите) и след това нефтът е нагоре. Ето още една икономическа информация за теб ми зернико!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 1 rate down comment 4
dikens15
преди 4 години
Сериозно ли- то такива тъ паци като теб ми твърдяха, че и 10 долара няма да стане, но им взех парите!!!!Колкото до Нобелова награда - не ми трябва измислената награда на ционистите, благодаря!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 1 rate down comment 5
dikens15
преди 4 години
*** отговор- като за твоето ниво- ЧЕТИ КАКВО СЪМ НАПИСАЛ. Цената на нефта ще направи много голямо ново дъно( под 27$), преди да направи нов връх ( над 148$) след товаСпоред теб тъ пако кога ще е новото дъно бе оли гофрен???? Щом като не може да разгадаеш кога ще е нивото дъно, какво има да ти обяснявам кога ще е посоченият връх. Ако си толкова доктор колкото икономист, не е чудно, че висиш по цял ден тук поради липса на клиенти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 6 rate down comment 2
cherney
преди 4 години
Вероятността петрола да струва 148 долара за барел е равна на вероятността да бъдеш удостоен с Нобелова награда за каквото и да е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 5 rate down comment 3
cherney
преди 4 години
Това, което не мога да разбера е защо ми даваш линк към информация, която защитава това, което аз казвам. Или ве говориш английски, или като дете си падал по глава, или си уникално глу-пав и изобщо не създаваш какво пишеш. Или и трите заедно, което е най-вероятно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 6 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 4 години
И още нещо, пудел, щото в кратуната ти икономическа логика няма: Как точно петрола ще стане 148 долара при положение, че в света има свръхпроизводство, конкуриращо се за намаляващ пазар?? *** въпрос, като за твоето ниво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още