IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола се понижиха след намек на Русия за ръст в производството*

Златото поевтинява леко, но успява да се задържи над границата от 1300 долара за тройунция

10:26 | 25.05.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола отчетоха понижения по време на азиатската сесия, след като Русия обяви, че може постепенно да повиши производството след ограниченията, наложени на пазара от началото на 2017 г. заедно с Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), съобщава Ройтерс.

Фючърсите върху американския суров петрол поевтиняват с 0,27% до 70,52 долара за барел. Сортът Брент се търгува с 0,37% по-ниско до 78,50 долара за барел.

„Наблюдаваме известни движения в цените на петрола, като те се дължат основно на очакваното обявяване на повишаване на производството от страна на ОПЕК и Русия на срещата през юни“, коментира Грег Маккена, главен пазарен стратег в брокерската компания AxiTrader.

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак заяви в четвъртък, че ограниченията върху производството на петрол могат постепенно да бъдат облекчени след срещата през юни.

На стоковите пазари златото поевтинява с 0,14% до 1308 долара за тройунция, но успява да се задържи над границата от 1300 долара, която премина вчера след решението на американския президент Доналд Тръмп да отмени срещата със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Традиционно при нарастване на рисковете за пазарите инвеститорите се обръщат към активи смятани за инвестиционни убежища.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница от шест основни валути, се повишава с 0,13% до 93,90 пункта. Доларът поскъпна спрямо йената с 0,08% до 109,35 йени. Австралийският долар се търгува спрямо американския по-ниско с 0,20% до 0,7561 долара. 

*Информацията е актуална към 9:49 часа

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още