IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола не намират единна посока в сряда*

Златото поевтинява с 0,39% до 1405,70 долара за тройунция заради стабилността на долара след силните данни за продажбите на дребно в САЩ

09:08 | 17.07.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола не намират единна посока в сряда след резките понижения в предходната сесия на фона на по-малкия от очакваното спад в запасите в САЩ, съобщава CNBC.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поевтиняват с 0,02% до 57,61 долара за барел за контракти с доставка през август. Сортът Брент отчита ръст в цената си с 0,22% до 64,49 долара за барел за доставка през септември.

Запасите от суров петрол в САЩ са намалели с 1,4 млн. барела до 460 млн. барела през седмицата, приключила на 12 юли, съобщи Американският петролен институт. Анализаторите очакваха много по-голям спад от 2,7 млн. барела. Официалните данни от Администрацията за енергийна информация се очакват по-късно в сряда. Ако намаляването на запасите бъде потвърдено, това ще бъде пети пореден седмичен спад – най-дългият подобен период от началото на 2018 г.

В същото време повече от половината от дневния добив на суров петрол в Мексиканския залив не беше подновен във вторник след преминаването на урагана Бари.

Запасите от бензин в САЩ са намалели с 476 хил. барела спрямо очаквания на анализатори в анкета на Ройтерс за 925 хил. барела. Според данните на Администрацията за енергийна информация запасите от дестилатни горива, които включват дизелово гориво и гориво за отопление, са нараснали с 6,2 млн. барела при очаквания за повишение с 613 хил. барела.

Цените на петрола се понижиха, след като американският президент Доналд Тръмп заяви, че е постигнат напредък с Иран, което е сигнал, че напрежението в Близкия изток може да намалее. По-късно обаче Иран отрече да е склонен да преговаря по програмата си за балистични ракети, което противоречи на искането на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо и на казаното от Тръмп.

Междувременно на стоковите пазари златото поевтинява с 0,39% до 1405,70 долара за тройунция заради стабилността на долара след силните данни за продажбите на дребно в САЩ.

Доларовият индекс, измерващ силата на щатските пари спрямо кошница от шест основни валути, се понижава с 0,05% до 96,988 пункта. Доларът се задържа стабилен спрямо йената на ниво от 108,23 йени. Австралийският долар поевтинява спрямо американския с 0,03% до 0,7010 долара.

*Информацията е актуална към 8:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още