IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се понижи до най-ниското ниво от две седмици

Напрежението на пазарите се разсея след съобщението, че ще има нов кръг от преговори с Иран за ядрената програма на страната

23:03 | 06.03.12 г.
Цената на петрола се понижи до най-ниското ниво от две седмици

Цената на петрола се понижи до най-ниско ниво от две седмици насам заради опасенията за състоянието на световната икономика и очакванията за ръст на запасите от суров нефт в САЩ, съобщи MarketWatch.

В края на сесията в Ню Йорк фючърсите на сорта брент със срок на доставка месец април поевтиняха с 2,02 долара, или 1,9%, до 104,70 долара за барел. Априлските контракти на сорта брент в Лондон понижиха цената си с 1,82 долара, или 1,5%, до 121,98 долара за барел.

Напрежението на пазарите се разсея днес, след като САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Русия и Китай обявиха готовността си да проведат нов кръг от преговори с Иран за бъдещето на ядрената програма на страната.

В средата на февруари цената на черното злато удари 6-месечен връх заради опасенията, че Техеран ще спре доставките за Европа в отговор на наложеното от Европейския съюз ембарго.

Днес президентът на САЩ Барак Обама също потвърди, че има възможност споровете с Иран да бъдат решени по дипломатически път, предаде Bloomberg. Подобно послание той отправи и вчера по време на срещата си с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.

Междувременно цената на златото се понижи до 6-седмично дъно, притисната и от силния долар.

Фючърсите на благородния метал със срок на доставка през април поевтиняха с 31,80 долара, или 1,9%, до 1 672,10 долара за тройунция в Ню Йорк.

Доларът засили позициите си на валутните пазари заради напрежението около преструктурирането на гръцкия дълг, особено след като Институтът за международни финанси изчисли, че цената на неконтролирания гръцки фалит и излизането на страната от еврозоната ще бъде 1 трлн. евро

Еврото поевтиня до най-ниското ниво от три седмици, а доларовият индекс, който мери представянето на зелените пари спрямо кошница от шест основни валути, двустигна почти двуседмичен максимум.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още