IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола остава стабилна след данните за резервите в САЩ*

Американските резерви от петрол и горива са намалели значително през миналата седмица, тъй като рафинериите и платформите все още се възстановяват от “Айда”

10:02 | 16.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Цените на петрола остават стабилни в четвъртък, след като в сряда записаха значителни ръстове след по-голямо от очакваното намаление на резервите на суров петрол в САЩ, съобщава Ройтерс.

Фючърсите върху сорта Брент поскъпват с 0,05% до 75,50 долара за барел, след като прибавиха до 2,5% през предходния ден.

Американският лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) прибавя 0,04% до 72,64 долара за барел. При него вчерашният ръст бе до 3,1%.

Американските резерви от петрол и горива са намалели значително през миналата седмица, тъй като рафинериите и платформите все още се възстановяват от последиците на урагана “Айда”, съобщиха от Администрацията за енергийна информация.

Запасите от петрол са намалели с 6,4 млн. барела през седмицата до 10 септември до 417,4 млн. Барела при прогнозиран спад от около 3,5 млн. барела.

“Данните следват предупрежденията от страна на Международната агенция по енергетика, че количествата, загубени от бурите в Мексиканския залив ще компенсират ръстовете (в добива - бел. ред.) от ОПЕК”, коментират анализатори на ANZ Research в бележка. 

“Айда” бе последвана от бурята “Никълъс” в Тексас и Луизиана, която обаче не успя да нанесе толкова големи щети и възстановяването бе по-бързо.

Докато “Никълъс” причини по-ограничени наводнения и временни спирания на тока в двата щата, то “Айда” спря голяма част от офшорното производство на петрол и газ в Мексиканския залив. Около 30% от него все още не е възстановено към сряда. 

*Информацията е актуална към 9:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още