IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият лидер на Time Warner настоява за бързо преминаване към видео стрийминг

Макар видео стриймингът да е форматът на деня, Левин вижда създаването и популяризирането на висококачествено съдържание като краен ключ към успеха в новата ера

17:38 | 02.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Roiters</em></p>

Източник: Roiters

Преди деветнадесет години Джери Левин повежда медийния конгломерат Time Warner Inc. в злополучно сливане с AOL Inc. на стойност 164 милиарда долара. Това е изпитание, за което бившият главен изпълнителен директор казва, че резонира и днес, когато сме свидетели на друга бурна ера в развлекателната индустрия.

Time Warner и неговите активи на HBO, Turner и Warner Bros. се контролират от AT&T Inc. откакто през миналата година се състои сливане на стойност 85 милиарда долара. Въпреки че Левин предупреждава, че думите му не бива да се приемат като съвет за Рандал Стивънсън, неговият опит може да се използва като ориентир в една трудна за управление нова компания и може да бъде поучителен за изпълнителния директор на AT&T, коментират от  Bloomberg.

Сливането на AOL и Time Warner, което сега се разглежда като един от най-големите провали в историята на сливанията и придобиванията, идва в резултат от нарастването на интернет заплахата към по-старите медийни бизнеси. Катализаторът в момента е стриймингът, като нови предложения от AT&T, Walt Disney Co., Comcast Corp. и Apple Inc. застрашават Netflix Inc. и други съществуващи вече услуги.

Но „ако това се случи по този начин“, казва Левин, „тогава е по-добре не само да навлезете бързо, но и да препроектирате съществуващия бизнес. В това се състоеше предизвикателството и аз мен. "

„До ден-днешен не е ясно дали всички компании с наследен бизнес са напълно в съзвучие с ангажираността си към бизнесите, включващи онлайн стрийминг, казва Левин. „И ако не са, ще имат проблем.“

Макар видео стриймингът да е форматът на деня, Левин вижда създаването и популяризирането на висококачествено съдържание като краен ключ към успеха в новата ера. "Можете да купите много продукти, но трябва да имате култура, която вярва в способността да се предлага на пазара нещо различно, което никой друг няма да има", казва той.

Левин посочва като пример „Игра на тронове“, епопеята на HBO, която току-що получи рекордната си четвърта награда „Еми“ за най-добър драматичен сериал.

Днес, повече от 17 години след като се оттегля след сливането на AOL и Time Warner, Левин е на 80-годишна възраст и се бори с бъбречна недостатъчност и болестта на Паркинсон. Неговите лични неразположения, свързани с извършването на диализа извън дома му, са го мотивирали да поеме ролята на началник служител в клиниката за лечение на бъбреци Dialyze Direct LLC.

Фокусиран върху обновяването на стандартната процедура, Левин казва, че се бори „за постигане на промяна, която наистина да е осезаема“.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

Финанси виж още