IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още три български компании ще се обучават на Лондонската фондова борса

Евромастер, UniComs и Винпром Карнобат са избрани за участие в инициативата на УниКредит, която подкрепя малките и средните предприятия към капиталовия пазар

19:07 | 22.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: УниКредит</em></p>

Снимка: УниКредит

Три български компании започват участието си в UniCredit CEE Lounge – инициатива на УниКредит, която дава достъп до програмата на Лондонската фондова борса ELITE. Основата цел на ELITE e да ускори бизнес развитието на обещаващи нови компании, съобщиха от УниКредит Булбанк.

Българските компании, избрани за участие, са Евромастер, UniComs и Винпром Карнобат.

Целта на UniCredit CEE Lounge е да подготви малките и средни предприятия за следващата стъпка от развитието им.

Програмата работи за увеличаване на познанието на мениджмънта на компаниите за възможностите, които дават капиталовите пазари и различните начини за финансиране и едновременно с това им дава директен достъп до инвеститорите.

Общо 14 фирми от Централна и Източна Европа се присъединяват към новото, шесто поред издание на  ELITE UniCredit CEE Lounge.

Представители на още пет страни ще вземат участие в програмата – Хърватия, Румъния, Русия, Сърбия и Турция.
Досега общо 37 компании, клиенти на УниКредит, от десет страни от ЦИЕ, са участвали в UniCredit CEE Lounge. Общо, съвкупните им приходи достигат 1,5 млрд. евро, а служителите им са над 18 хиляди.

Днес, на специална церемония в Лондон, пет от участващите компании, в това число и българската “Куминиано Фрут” (Kuminiano Fruit), ще получат своите ELIТЕ сертификати, за да отбележат края на своя двугодишен обучителен период. Сертификатите доказват готовността на компаниите да излязат на капиталовите пазари и да се запознаят с различните възможности за финансиране.

В UniCredit CEE Lounge влизат българските компании Евромастер, UniComs и Винпром Карнобат, хърватските – ALARM AUTOMATIKA, CROZ, Real Grupa и Verso Altima, румънските – CRISTIM CLEAN LABEL, TSG euroShell card Agent, Gemotest, Русия, Proton Group, Сърбия, и турските – iDATA, Iskur и LTB JEANS.

От УниКредит напомнят, че от започването си през 2012 г. ELITE е подкрепила над 250 компании от Европа.

Тя обединява над 1000 съветници, компании и инвеститори. Услугите на ELITE са създанени така, че да отговарят на индивидуалните нужди на всяка компания, избрана за участие в UniCredit CEE Lounge, като Групата допринася за обучението със специални модули и предоставя достъп до допълнителни услуги.

Програмата ELITE помага на бързо развиващите се дружества да са наясно с различните възможности за финансиране, които са на разположение, и да са подготвени да се срещнат с потенциални инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още