IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На какво бизнес моделиране разчитат фирмите по време на коронакризата?

Използваме канавата като обектив за извънредни бизнес ситуации, посочи Елина Желева, управляващ партньор в launchlabs Sofia

21:12 | 28.04.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Канавата за бизнес моделиране помага на мениджмънта на една компания да погледне положително на създалата се ситуация, след което структурирано да преосмисли всички елементи, които имат значение за бизнеса, както и да изготви тактически план за действие. Tова обясни в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Елина Желева, управляващ партньор в launchlabs Sofia. 

Канавата сме я нарекли обектив за извънредни бизнес ситуации“, посочи тя и прогнозира, че с нея предприемачите ще гледат по-цялостно и по-положително на създалата се ситуация.

Елина Желева каза, че канавата се използва както от съвсем малките бизнеси, които са в епицентъра на кризата, като обучителни центрове, барове, ресторанти, така и от по-големи международни компании, които я предпочитат за преосмисляне на основни свои отдели.

По думите ѝ общо правило е да се фокусират върху есенцията на бизнеса.

"Есенцията е ключовата услуга, която носи добавена стойност и за която клиентите са готови да платят дори и в извънредна ситуация. Бизнесът трябва да инвестира в една работеща услуга, както и в такава, която би била популярна в бъдеще", заяви управляващият партньор в launchlabs Sofia.

Желева коментира, че работещите услуги крепят бизнеса.

"Това са настоящите приходи, но в същото време трябва да се иновира и да инвестира в услуги, които в бъдеще ще захранват бизнеса", уточни тя и  препоръча мениджмънтът да вярва повече на собствените си служители и да им дава повече свобода.

Според нея обаче тази тенденция вече е започнала още преди кризата с коронавируса".

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Материали с всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още