IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ted Baker отчете загуба след тежка пандемична година за бизнеса ѝ

Компанията твърди, че сега е много по-добре позиционирана спрямо година по-рано

12:15 | 14.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris J Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris J Ratcliffe/Bloomberg

Британският търговец на дребно Ted Baker отчете загуба за фискалната си 2021 г., в рамките на която беше засегната от пандемията, и заяви, че приходите ѝ за първото тримесечие на текущата ѝ фискална година са се свили с 20% заради рестрикциите, свързани с Covid-19, през периода, предава Ройтерс.

Британската компания, която се сблъска с редица оперативни и управленски неуспехи през последните две години, отчете загуба преди данъци в размер на 59,2 млн. лири (85,53 млн. долара) за годината, приключила на 30 януари. За сравнение за предходната година тя отчете 4,8 млн. лири печалба.

Средната прогноза на анализаторите беше за 76 млн. паунда загуба преди данъци по данни на Refinitiv.

Въпреки че някои търговци на дребно спечелиха от насочването на потребителите към спортни дрехи и домашно облекло, годишните приходи от продажби на Ted Baker се сринаха с 44% до 352 млн. паунда отчасти заради фокуса на компанията върху официалното облекло. Приходите ѝ от онлайн продажби обаче са нараснали с 22 на сто до 144,9 млн. лири.

„Въпреки че въздействието на Covid-19 върху нашите резултати е ясно и засили някои от проблемите, засягащи бизнеса ни, Ted Baker реагира проактивно и е в много по-добра позиция, отколкото беше преди година“, заяви главеният изпълнителен директор Рейчъл Озбърн.

Под ръководството на новия си лидер в лицето на Озбърн, листнатата в Лондон компания се бори за спечелването на клиенти и на доверието на инвеститорите след поредица от неуспехи, последвали напускането на предишния главен изпълнителен директор и основател Рей Келвин след обвинения в проблемно поведение. Той отрича да е извършил нещо нередно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още