IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Richemont изненада със спад на приходите от часовници

Протестите в Хонконг нанесоха удар на компанията

14:46 | 18.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Richemont отчете изненадващ спад на приходите от бизнеса си с часовници, след като протестите в Хонконг свиха продажбите на ключов пазар на компанията, собственик на Cartier, пише Bloomberg.

Приходите от продажби на звеното за часовници се свиха с 2%, като се изключат валутните колебания, в рамките на трите месеца до юни, обяви базираната в Женева компания. Книжата на Richemont понижиха стойността си с 3,9%, с което свиха тазгодишния ръст на цената до 33%.

Данните се появиха, след като конкурентите Burberry и Swatch Group обявиха по-добри резултати от очакваното, което качи летвата в сектора. Марките часовници на Richemont се сбъскват с излишни запаси, въпреки че от 2016 г. компанията изкупува обратно непродадените си продукти. Richemont повтори думите на Swatch, като заяви, че протестите в Хонконг, основен пазар за износ на швейцарски часовници, е са натежали на продажбите заради затварянето на магазини и по-слабия поток туристи.

„Има пропускане на целта за продажбите, а това никога не е добра новина“, коментира Елеанор Тейлър Джолидън, която управлява 2,5 млрд. долара в Union Bancaire Privee в Женева.

Спадът на продажбите на часовници се дължи и на мерките за свиване на сивия пазар.

Износът на швейцарски часовници се сви с 11% през юни, обяви Федерацията на швейцарската часовникарска индустрия. Продажбите в Хонконг са спаднали с 27% през юни и с 6,6% през първото полугодие. Дори и преди протестите, които започнаха миналия месец, пазарът отслабваше, докато Китай се опитва да засили потреблението на луксозни стоки на вътрешния си пазар.


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още