IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорден брой предварителни поръчки за тениските на Нигерия за Световното

Официалните тениски бяха бързо изчерпани изключително бързо, а търсенето все още е голямо

10:22 | 23.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Докато Световното първенство по футбол е в разгара си, можете да видите футболни фенове гордо да носят тениски на националните си отбори. Но тениските на Нигерия се оказват наистина трудни за откриване, пише CNBC.

Светлозелените тениски с шарка на зигзаг, създадени по дизайн на Nike, се разпродадоха за секунди, а купувачите бяха готови да похарчат по 90 долара за тях.

Преди официалното им излизане на 1 юни, Nike получи 3 млн. предварителни поръчки за тениските според Нигерийската футболна федерация. Това е нов рекорд за предварителна поръчка на тениски на африкански отбор. За сравнение Manchester United е с най-голям брой продадени тениски в глобален мащаб през 2016 г., а приходите от тях достигат 2,85 млн. долара.

И все пак подобно търсене на нигерийски тениски е безпрецедентно, но уникалният ретро дизайн ги прави особено привлекателни за спортните ентусиасти и модните фенове, коментира шефът на Нигерийската федерация Шефу Дико в интервю за ESPN. 

Огромната популярност на тениските обаче доведе до приток на фалшиви копия на ниски цени.

През 2015 г. федерацията реши да си партнира с Nike в рамките на солидна сделка за 3 години и половина, която е на стойност 3,75 млн. долара, плюс 500 хил. долара, ако отборът се класира за Световното първенство по футбол през 2018 г., което се случи.

Но продължаващата продажба на фалшиви тениски може да засегне партньорските сделки и да намали стойността на цялостната марка, обясни още Дико.

Понастоящем Nike не планира да пуска още тениски, обяви британското звено на компанията в Twitter. Това решение остави много фенове разочаровани. Но ако сте готови да похарчите повече пари, може да намерите тениски, рекламирани като автентични, в уебсайтове като eBay на цена от 398 долара, или три пъти повече от оригиналната цена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още