IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителите на луксозни часовници се опитват да възродят търсенето

Те провеждат ново събитие в Женева

18:00 | 26.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Производителите на луксозни часовници Bulgari и Breitling и редица швейцарски брандове се събират в Женева тази седмица за малко по мащаб събитие на фона на коронавирусната пандемия в опит да възродят търсенето, предава Ройтерс.

Големите събития на швейцарските производители в Базел и Женева, които обичайно привличат хиляди посетители, бяха отменени по-рано тази година заради Covid-19.

Тазседмичната среща, първата под името „Geneva Watch Days”, ще бъде много различна. Вместо да използва голям изложбен център, събитието ще се простре сред редица луксозни хотели в града.

Лидерът на Bulgari Жан-Кристоф Бабен, който създаде този нов формат, за да помогне за „разпалването на огъня отново“, заяви, че събитието ще се проведе под строги правила за хигиената, които ще помогнат за превенция на заразяванията.

„Важно е физически да се срещаме с нашите клиенти“, коментира Бабен в интервю по телефона за Ройтерс. „Надяваме се, че събитието ще ни помогне да увелчим пазарния ни дял“.

„Това изпраща силен сигнал, че сме решени да постигнем растеж, каквото и да се случи“, допълва той.

Bulgari очаква 60 търговци на дребно и 100 журналисти, блогъри и инфлуенсъри да посетят събитието.

Търсенето на луксозни часовници се сринаха по време на пандемията, след като китайците, най-големите клиенти в индустрията, не могат да пътуват, за да пазаруват.

През май износът на швейцарски часовници спадна с 68% през май, но понижението се забави през юни и юли, след като хората в континентален Китай започнаха да пазаруват отново.

Но Бабен твърди, че глобалното търсене не се е върнало до нивата отпреди кризата, тъй като вирусът все още присъства силно в Северна и Южна Америка. Южна Корея и Китай се възстановиха добре, но не достатъчно, за да компенсират спадовете в Европа, Северна и Южна Америка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още