Притеснените купувачи само ще влошат кризата с веригата на доставките

Предупреждението на Asos вещае нови трегови за търговията на дребно

Притеснените купувачи само ще влошат кризата с веригата на доставките

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Още по темата
Коментари
0
 
3
 
3
Repoman до: nkavrakov1982
преди 6 дни
По принцип не съм фен на онлайн пазаруването, особено за стоки които трябва да видиш, пипнеш и пробваш. Много пъти ми се е случвало това което получавам да не струва, но ако е за 10-20лв. просто си замълчавам и карам напред. А сега с растящите цени явно все повече хора си търсят правата, нормално е. Мен по-скоро ме учудва тази мантра с доставните вериги, защото транспорта вече си работи почти нормално, има контейнери, не е като тази зима да е блокирало. Е цените вече са други, но едва ли някой очаква те да се върнат на нивата отпреди 2г. Което като се замисля е добре, поне няма да ни заливат с китайски евтини непотребни ***, защото те няма да могат да си покриват транспорта.
0
 
2
 
2
nkavrakov1982 до: Repoman
преди 6 дни
Какви велики открития за онлайн пазаруването само,а ?Не мислиш ли че всичко това което изброи не е било налице винаги,още в началото когато започнаха да облъчват хората колко хубаво,удобно било да се пазарува онлайн ?
0
 
5
 
1
преди 6 дни
Нищо което да не се знае. Като купуваш онлайн не винаги може да прецениш подробностите, а за дрехи си е много рисково да нацелиш номера и дали ще ти седят добре. Нормално е да има върнати поръчи и хората да предпочитат да пазаруват дрехи на живо в магазина, защото могат да ги мерят. На мен ми се е случвало дори поръчани обувки да върна, защото номерата не съответстват. Колкото до прословутата мантра с веригите на доставка, защо никой не се оплакваше от закотвените цени на морския транспорт през последните 20г.? За това време инфлацията която се натрупа е може би 200%, така че е нормално цените на транспорта да избият диспропорцията.