IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Macy's съкращава 3900 корпоративни работни места

Компанията се опитва да се преструктурира

20:25 | 25.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Demetrius Freeman/Bloomberg</em></p>

Снимка: Demetrius Freeman/Bloomberg

Macy’s обяви, че планира да съкрати хиляди работни места в бекфиса си, което подсказва, че секторът за търговия на дребно скоро няма да се върне към състоянието си от добрите стари времена, пише Bloomberg.

Преструктурирането, включващо премахването на около 3900 корпоративни и мениджърски позиции, се очаква да спести 365 млн. долара на компанията през тази фискална година и около 630 млн. долара през следващата, гласи съобщението.

„Знаем, че ще бъдем по-малка компания в обозримо бъдеще и разходната ни база ще продължи да отразява това движение напред“, коментира главният изпълнителен директор Джеф Дженет.

Книжата на компанията понижиха стойността си с 4,2% в Ню Йорк. От началото на годината цената им е спаднала с 60% спрямо 5,6% надолу за индекса S&P 500.

Съкращенията са в допъление на намаляването на служителите в магазините заедно с веригата на доставки и клиентската поддръжка. Новият кръг от корпоративни съкращения засилва опасенията, че много от взетите мерки за временно пускане в неплатен отпуск в началото на пандемията могат да станат перманентни.  

Като цяло в сектора за търговия на дребно се наблюдаваха големи съкращения и пускане в отпуск на служителите от магазините заради затварянето на търговските обекти за седмици по време на пандемията. Но този процес започна да се пренася и в централите и корпоративните офиси на компаниите.

Gap например съкрати поне 10% от корпоративните си служители според Business of Fashion.

„Реалността е, че всичко се променя, всичко се развива и разбирането как да се адаптираш, как да оперираш в по-малък мащаб означава да оперираш по-ефективно“, коментира Симиън Сийгъл, анализатор търговия на дребно в BMO Capital Markets.

Но Macy’s беше започнала действия по свиването си още преди пандемията. През февруари веригата заяви, че съкращава около 9% от работната си сила, или 2000 места, във връзка със своя план за преобръщане на бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още