IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LVMH придоби миноритарен дял от модната къща на Стела Макартни

Френският гигант иска да засили имиджа си на компания, залагаща на устойчиви решения

11:33 | 16.07.19 г.
<p>
	Стела Макартни. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Стела Макартни. Снимка: Архив Ройтерс

LVMH придоби миноритарен дял от модната къща, създадена от Стела Макартни. С това френската луксозна компания се сдоби с нов инструмент, чрез който да отговори на нарастващото търсене на висок клас стоки, рекламирани като устойчиви, пише Wall Street Journal.

Подробности за сделката, която двете компании обявиха, няма да бъдат разкрити до септември. LVMH казва, че Стела Макартни ще запази мажоритарния дял във фирмата и ще продължи да бъде неин творчески директор. Освен това Макартни ще стане специален съветник на председателя и главен изпълнителен директор на LVMH Бернар Арно.

Според източник, запознат с въпроса, LVMH е придобила дял от близо 50% в Stella McCartney House. Говорител на LVMH не е отговорил на запитванията за коментар, а представител на Стела Макартни е отказал да коментира.

Модната къща на Стела Макартни от десетилетие промотира устойчивостта. Компанията не използва естествена кожа и предпочита алтернативи от неръждаема стомана и алуминии за чантите си в опит да намали замръсяването на водата, причинено от добива на мед. През миналата година компанията пусна специален уебсайт, посветен на информирането на потребителите за различните ѝ усилия в посока устойчивост.

Компаниите за луксозни стоки се опитват да привлекат младите купувачи, които все повече мислят за устойчиви решения и за етичното отношение към животните.

Стела Макартни беше „първата, която постави въпросите за устойчивостта и етиката на преден план, и изгради модната си къща около тези проблеми“, твърди Арно.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още