IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иновации на всяко ниво заедно с отворената IoT платформа EcoStruxure

EcoStruxure е внедрена в 450 000 обекта и осигурява връзката на над 1 милиард устройства

08:27 | 14.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: компанията</em></p>

Илюстрация: компанията

IoT платформата ЕcoStruxure на Schneider Electric дава възможност на потребителите си да постигнат нови нива на ефективност и конкурентноспособност в съвременната икономика. От компанията споделят, че техните усилия са насочени към един от водещите фактори в индустрията - осигуряването на пълен контрол на продуктите и свързаността им с приложения, системи за анализ и други услуги.
 
Над 1 милиард свързани устройства в над 450 000 обекта
 
EcoStruxure е отворена и оперативно съвместима IoT (Internet of Things) платформа, която позволява по-висока сигурност, надеждност, устойчивост, ефективност и свързаност на клиентската инфраструктура. Компанията успява да постигне завиден напредък в сферата на мобилното управление и мониторинга, облачните услуги, анализите на данни и киберсигурността, като по този начин дава възможност за иновации на всяко ниво.
 
До момента EcoStruxure е внедрена в 450 000 обекта с помощта на 9 000 системни интегратора и осигурява връзката на над 1 милиард устройства. От Schneider Electric казват, че в основата на концепцията им е производството на т.нар. интелигентни свързани продукти. Защото IoT се базира на интелигентните “неща” - свързани прекъсвачи, сензори, превключватели, моторни задвижвания, които служат за основа на “умните” операции, а устройствата с вграден изкуствен интелект дават повече информация и обезпечават по-лесното вземане на решения.
 
Поради факта, че клиентите на Schneider Electric работят с различни хардуерни системи, оперативната съвместимост е задължителна за поддържането на тези системи в сградите, центровете за данни и електроразпределителните мрежи. EcoStruxure дава възможност за най-широка гама от платформено независими приложения, услуги и анализи за безпроблемна корпоративна интеграция. Сред клиентите, използващи платформата, са газови и петролни компании, производители на хранителни стоки и напитки, водни и отпадъчни съоръжения, миннодобивни и металодобивни предприятия, офисни сгради, доставчици на високоскоростни облачни услуги и др. 
 
Разбираема информация в реално време - по-добри бизнес решения
 
EcoStruxure позволява на клиентите си да увеличат качеството на данните, които получават. По-конкретно, тя им помага да превърнат данните в разбираема информация и следователно да вземат обосновани и надеждни бизнес решения. Благодарение на пълния контрол, който платформата осигурява (Edge control), Schneider Electric дава на клиентите си възможността да вземат управленски решения в реално време. Според един от бизнес докладите на компанията на тема “Бъдещото на IoT”, 70% от взимащите решения бизнесмени виждат реална добавена стойност от IoT платформите.
 
Обединявайки световете на енергетиката, автоматизацията и софтуера, EcoStruxure прави реалност стратегическото използване на IoT за развитие на бизнеса в ерата на Industry 4.0. Подходът на компанията “Иновации на всяко ниво” подобрява енергийната ефективност, като добавя допълнителна стойност чрез осигуряване на връзка между всички устройства.
 
Schneider Electric e глобален специалист в областта на енергийния мениджмънт и автоматизацията. С над 170-годишна история и дейност в над 100 държави компанията разработва технологии и решения за управление на енергията и процесите по безопасен, надежден, ефективен и устойчив начин. Групата инвестира в R&D, за да развива иновациите с твърд ангажимент за устойчиво развитие.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

Финанси виж още